Bog

Vejen hjem

Af (
2021
)

Anmeldelse

Vejen hjem

15 jul.21

En typisk smuk og varm Oliver Jeffers fortælling om ensomhed og venskab for børn fra 3-6 år.

En dag opdager vores lille hovedperson et fly i sit skab. Han kan ikke huske, hvordan det er endt derinde, men han beslutter, at han vil tage det ud på en flyvetur. Han flyver højere og højere op i luften, og pludseligt begynder flyvemaskinen at sprutte, fordi den er løbet tør for benzin! Han må nødlande på månen og er kun bevæbnet med en lommelygte, som gradvist lyser svagere og svagere. Han er dog ikke den eneste der har problemer.

Ude i rummet sætter motoren ud i en rumkapsel, og marsmanden, der er pilot, nødlander næsten lige ved siden af drengens fly. De opdager til deres store glæde, at de ikke er alene og gennem en hel masse gestikulere finder de frem til, at drengen må tilbage til jorden for at hente værktøj, så han kan reparere rumkapslen og hente benzin til sin egen flyver. Men tilbage foran fjernsynet falder han i at se sit yndlingsprogram, og marsmanden, der er ladt alene på månen, spekulerer på, om drengen holder sit løfte.

Vores hovedperson er iklædt i en rødstribet trøje, en lille tophue og har små tændstikben. Oliver Jeffers’ enkle akvarel- og blyantstegninger er uimodståelige for alle læsere uanset alder. Der gemmer sig desuden flere samtaler om universet og rumrejser i bogen. Oliver Jeffers’ billedbøger rummer ofte temaer som ensomhed og venskab. Dermed bekræfter han os i, at kærlighed er det allervigtigste, ikke kun i verden, men i hele universet.

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
Oversætter
Camilla Schierbeck
Faustnummer
39384833
ISBN
9788711983195
Antal sider
34

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer