Bog

Den fantastiske Pupu

Af (
2021
)

Anmeldelse

Den fantastiske Pupu

19 maj.21

Hvad er en Pupu og hvorfor kan den få gederne og fårene til at blive rygende uvenner? Herlig og smuk billedbog om konflikt og forsoning for børnehavebørn.

Gederne og fårene lever harmonisk sammen i en skjult dal. De elsker alle sammen både græs og fuglesang, og de har frygten for ulven tilfælles. En morgen ligger der noget mystisk på engen. Gedebukken vil ikke virke dum, så han siger ”Det er en Pu!”. Og vædderen, der heller ikke ville tabe ansigt, siger ”For at være helt korrekt, så er det altså en Pupu!”.

Med ét stikker alle dyrene snuderne i vejret, for der er kommet en duft i luften. Både geder og får elsker den fantastiske Pupu. Fårene pynter den med blomster, som gederne fjerner og erstatter med violer, som fårene æder. Og således bliver geder og får mere og mere uenige om den fantastiske Pupu, som de ender med at knække midtover for så at blive uvenner om, hvilken del der er bedst. Da vinteren kommer, er de to flokke nødt til at blive venner, så de kan stå sammen overfor ulvene.

Man finder aldrig ud af, hvad en Pupu er for en størrelse, men det er i virkeligheden også underordnet. For historien er bemærkelsesværdigt godt tænkt. At en ting, som ingen aner hvad er, kan få venner til at blive uvenner, da ejerskabet over Pupuen overgår alt. Fordi Pupuen er interessant for alle, så er man noget, hvis man kan kalde sig ejer af dette vidunder.

Helga Bansch er både forfatter og illustrator. Hun er virkelig dygtig til at fortælle om de følelser, der optager os, som frygt, uvenskab og at føle sig anderledes. Hendes illustrationer er utroligt smukke i naturfarver, og tegningerne er nogle steder i bogen sat op i serier af små billeder som i en tegneserie. 

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Oversætter
Gry Kappel Jensen
Faustnummer
38965506
ISBN
9788740669879
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer