Bog

På toppen af bakken

Af (
2018
)

Anmeldelse

På toppen af bakken af Linda Sarah

20 sep.18

En tidløs og hjertevarm fortælling om venskab mellem børn.

Dette er en rørende historie om at være bedste venner og hvad der sker, når tosomheden brydes. Hvad stiller man op, når der dukker andre op, som vil lege med og man helst vil have sin bedste legekammerat for sig selv? Historien fanger på fineste vis både i ord og billeder følelserne omkring venskab og relationer og anbefales til børn fra 4 år.

Bertil og Eddie er bedste venner og de leger hver dag oppe på bakken med deres brune papkasser, som indgår i mange fantasifulde lege som konger, soldater og pirater. Men så en dag dukker der en ny dreng op på bakken med en brun papkasse. Det er Nor, som endelig har fundet modet til at spørge, om han må være med. Eddie siger med det samme ja, Bertil siger ikke noget. Som tiden går, er det mere Eddie og den nye dreng Nor, som leger sammen. Bertil føler sig udenfor og savner dengang, det bare var ham og Bertil. En aften smadrer han sin papkasse og vil ikke mere lege med de to andre.

Historien fokuserer på venskaber mellem børn og de konflikter, der potentielt er forbundet hermed. Samtidig sætter historien også fokus på, at forandringer og forskydninger i venskaber er en uundgåelig del af barndommens relationer. Som forælder kan jeg relatere til situationerne omkring skiftende venskaber og hvor den svære balancekunst omkring hvor meget man skal blande sig. I denne historie er det børnene selv, der finder ud af at løse konflikten og historien ender godt kan jeg afsløre.

'På toppen af bakken' er en vedkommende historie, hvis budskab er let at aflæse for børn og den vil være en god indgangsvinkel til en snak om venskaber og hvordan man gerne vil behandles og være overfor andre. Som en sidegevinst er historien en hyldest til fantasien og den frie leg. Det er virkelig skønt at opleve det tidløse univers med legen i centrum uden forstyrrende moderne bekvemmeligheder og hvordan to simple papkasser kan give fantasien vinger. Her kan man fornemme, at forfatteren muligvis har et kærligt budskab pakket ind i historien om at lade børn lege frit og at lade dem løse konflikterne selv.

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
Oversætter
Gitte Ladefoged
Graphic
Benji Davies
ISBN
978-87-11-69903-4
Antal sider
36

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer