Bog

Min bedste bedsteven

Af (
2023
)

Anmeldelse

Min bedste bedsteven

19 sep.23

Den sødeste og klogeste billedbog om venskab fortalt til de mindste.

"En dag da jeg var ude at gå en tur, fandt jeg en ny bedsteven… Det tog lidt tid, før jeg turde sige noget til ham". Den nye bedsteven er den lille paddehat Pok. Det lille egern er sikker på, at netop Pok bliver den bedste bedsteven. Den bedste bedsteven er den, som man hygger sig allermest med, selv når det ikke er så hyggeligt.

Egernet og Pok gør alt sammen, og Pok får lov at se alle egerns yndlingssteder. Men med foråret kommer Momo! Er lille flyvende insekt, som egern også virkelig godt kan lide at være sammen med. Egern forsøger at vælge en bedsteven, men det er umuligt! For med Pok ser de sammen bladene falde af træerne, og med Momo kan man spise brombær. Og en dag, sammen med de første solstråler, dukker den lille mus Gynter op.

'Min bedste bedsteven er en utrolig fin bog om at få sine første venner. Historien fortæller om hvordan egernet ønskede sig en bedsteven og fik tre. Hver gang egernet møder en ny ven, konstaterer det: "Det tog lidt tid, før jeg turde sige noget til ham". Billedbogen ser på, hvad en ven er. Er det en, man kigger på blade med eller en, man slår smut med? Måske er det en, man samler på kogler med? Det kan være, at man kan gøre forskellige skønne ting med sine venner, og det kan ovenikøbet være, at man kan gøre alle mulige gode ting med dem alle sammen på en gang?

Olivier Tallecs karakterer er så udtryksfulde, at teksten næsten er overflødig, hvilket giver mulighed for at børn fra ca. 3 år kan følge med. Illustrationerne er virkelig smukke og fulde af varme efterårsfarver. Læs også Olivier Tallecs andre fine billedbøger om det lille egern.

Bogdetaljer

Forlag
Vild Maskine
Oversætter
Christel Pedersen
Faustnummer
136278819
ISBN
9788772274102
Antal sider
36

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer