Bog

Dengang Mor Muh mødte krage

Af (
2020
)

Anmeldelse

Dengang Mor Muh mødte krage

01 mar.21

En skøn og charmerende historie om, hvordan venskabet mellem verdens mest elskelige ko og en noget vranten krage begyndte.

Det umage makkerpar, altid nysgerrige og ukuelige Mor Muh og skeptiske og sortsynede Krage, har med opfindsomme påfund fornøjet både store og små i en lang række af vidunderlige billedbøger. Dette er historien om, hvad der skete, da de to mødte hinanden for allerførste gang.

Det er endelig blevet forår, solen skinner og landmanden har lukket køerne på græs efter en lang vinter i stalden. Mor Muh nyder det grønne græs og de friske blade, og i ren og skær kådhed snubler hun næsten over noget, der ligger på jorden bag en busk. Det er Krage, som ikke er spor forårsglad. Han er deprimeret, for i morgen er det hans fødselsdag, og han er inderst inde bange for, at han ikke får hverken sang, gaver, kage eller selskab på sin særlige dag.

Krage er ikke meget for at indrømme, at han måske ikke har så mange kragevenner til at fejre ham, men heldigvis er Mor Muh en gæv og handlekraftig ko, der ikke kender til begrænsninger. Hun arrangerer sin egen lille fest med både kage og gave til sin nye ven, som til sidst indvilliger i at blive fejret af en ko. Mor Muh og Krage er vidt forskellige, men den lille fødselsdagsfest er alligevel begyndelsen på et særligt og ubrydeligt venskab, også selvom Krage ofte er svær at begejstre.

’Dengang mor Muh mødte krage’ er en fin bog om ensomhed, om at finde en ven og om at længes efter påskønnelse. Jujja Wieslander har i Mor Muh skabt en legesyg og opfindsom ko, der med sin opførsel italesætter følelser, som børn kan genkende. Sven Nordqvists illustrationer er som sædvanlig livlige, farverige og fyldt med humoristiske detaljer at gå på opdagelse i. Der er noget hyggeligt og nostalgisk over det landlige univers, og de finurlige dyr har en skøn og udtryksfuld mimik, der er let at afkode.

Læs også de mange andre bøger om Mor Muh, der altid finder på lidt af hvert og nok skal begejstre de børn, hun kommer i nærheden af. Anbefales til højtlæsning fra 3-4 års alderen.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Oversætter
Kina Bodenhoff
Graphic
Sven Nordqvist
ISBN
9788702309386
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer