Bog

Tiger

Af (
2019
)

Anmeldelse

Tiger af Jan Jutte

14 jan.20
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

En smuk fortælling om ensomhed, venlighed og kærlighed. Og om at finde venner, hvor man mindst venter det.

Josefine elsker at gå I skoven. Særligt idag hvor sneen knirker under hendes fødder. Men hun kan også høre en anden knirkelyd, der stammer fra en stor tiger, der går bag hende. Hun bliver lidt forvirret, men hun beslutter snart, at den ikke skal være alene i skoven, så hun inviterer den med hjem.

Tiger og Josefine hygger sig sammen, huset er aldrig stille mere, hun læser og han drømmer. De går ture i byen, hvor Tiger i starten er i snor for ikke at skræmme de andre, men ikke længe. Alle vænner sig hurtigt til Tiger, og de bliver meget glade for den. Men uanset hvor meget alle elsker Tiger, begynder dens striber på uforklarlig vis at forsvinde, så den til sidst er helt bleg. Dyrlægen siger, at det sker, fordi den længes hjem.

Josefine beslutter, at det nu er tid til at følge Tiger hjem. Med tungt hjerte bestiller hun en retur- og en enkeltbillet til færgen. Langsomt får Tiger sine striber tilbage på turen, men da hun har sagt farvel til sin ven ude i junglen, er hun så trist, at hun på hjemturen ikke engang har lyst til at læse. Hjemme igen tænker hun kun på, hvordan Tiger har det. Indtil en dag, hvor hun møder en ensom kattekilling i en gyde…

Den hollandske forfatter og illustrator Jan Jutte har vundet flere priser for sine illustrationer. ’Tiger’ er en enormt smuk billedbog, der side for side viser, hvordan venskabet mellem Josefine og tigeren udvikler sig. Alle vil ønske sig en ven som Tiger efterfølgende, men historien fortæller også, at rigtige venner sagtens kan holde af hinanden, selvom de ikke bor samme sted.

Bogen handler om accept, respekt og umage venskaber trods forskelligheder og om at få rigtig stor betydning for hinanden på trods. Jan Juttes illustrationer er smukke, varme akvareller, der giver læseren en fornemmelse af at sidde og bladre i den smukkeste kunstbog. Den kan minde om en anden smuk billedbog, ’Stormhvalen’, hvor nogle af de samme tematikker indgår.

Jan Jutte har illustreret mere end 200 bøger. Dette er hans anden udgivelse på dansk. Læs den sammen med børn helt ned til 3 år og nyd de flotte illustrationer undervejs.

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Oversætter
Gry Kappel Jensen
ISBN
9788740659696
Antal sider
50

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser