Bog

Op og ned

Af (
2021
)

Anmeldelse

Op og ned

23 jul.21

Billedbogen er en kærlig fortælling om venskab, kærlighed og om at have modet til at følge sine drømme. 

I 'Op og ned' møder vi igen drengen i den stribede trøje fra Oliver Jeffers billedbog Hittegods. Hans bedste ven er en pingvin, og de to laver alting sammen. En dag vil pingvinen dog lave noget alene. Den vil prøve at flyve, selvom dens vinger ikke er velegnede til at flyve med. Men det afholder den ikke fra at prøve at flyve alligevel. 

Flyveforsøgene går ikke så godt, og drengen tilbyder pingvinen en flyvetur i sin flyvemaskine, men pingvinen har besluttet, at den selv vil flyve. Under et besøg i zoologisk have opdager den en plakat, hvor der står, at et omrejsende cirkus søger en levende kanonkugle. Henrykt løber pingvinen afsted for at finde kanonen, der kan skyde den op i luften. I mellemtiden leder drengen efter sin bedste ven overalt, men pingvinen har fundet cirkusdirektøren, der skal hjælpe den med at flyve.

Snart indser både drengen og pingvinen, at ingen af dem ved, hvor deres bedste ven er, og de bliver begge meget bekymrede for den anden, indtil drengen ser en plakat med et billede af sin ven. Og det er heldigt, for da den skrækslagne pingvin bliver skudt ud af kanonen, står dens bedste ven nedenunder parat til at gribe den. Og det er jo både venskabets og kærlighedens største kraft, at der altid er nogen til at gribe en, hvis drømmene brister.

'Op og ned' er endnu en rørende historie fra Oliver Jeffers, der er ekspert i at beskrive venskaber og følelsen af at være alene. Med en mild, empatisk tone og enkle smukke akvareller, gengiver han de store og vigtigste følelser i sine fine, små karakterer samtidig med, at fortællingen er fyldt med både action og humor.

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
Oversætter
Camilla Schierbeck
Faustnummer
39384809
ISBN
9788711991404
Antal sider
40

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer