Bog

Her er vi : noter om livet på planeten Jorden

Af (
2018
)

Anmeldelse

Her er vi : noter om livet på planeten Jorden af Oliver Jeffers

06 okt.18
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

Mange forældre ville ønske, de kunne forberede deres børn lidt på verden, men det behøver de slet ikke bekymre sig om på, det har Oliver Jeffers gjort.

Oliver Jeffers har i dette lille mesterværk skabt et overblik over der allervigtigste ting i livet. På bogens første side står et virkeligt vigtigt citat af J.M. Barrie "Skal vi aftale en ny regel for livet denne aften: Prøv altid at være lidt venligere, end det er nødvendigt?" Allerede der, inden bogen er i gang, taler Oliver Jeffers til os med sin gode og fine stemme.

Forfatteren har skrevet denne bog til sin søn Harland, beskrevet alt det, han synes, der skal forklares for ham. Han beskriver solsystemet, lidt om vores planet Jorden, noget om himlen og havet, hvad der lever under havets overflade, hvem der holder til i himlen, hvad sker der i og udenfor vores atmosfære, hvordan er et menneske er opbygget (’knogler til at holde det hele sammen med’), menneskers behov for varme, mad og vand samt at mennesker ser forskellige ud over hele verden, men alle sammen er helt ens indeni. At dyrenes verden er endnu mere mangfoldig, og at vi skal behandle dem ordentligt.

Jeffers fortæller om forskellen på nat og dag, om dage der går langsomt, men at de fleste suser afsted, så tiden skal bruges fornuftigt. Planeten Jorden er den eneste vi har, så vi skal virkelig passe på den. Og meget smukt "Hvis du har brug for at vide mere, er jeg lige i nærheden, og hvis jeg ikke er, kan du altid spørge en anden". Efterfulgt af en illustration over to sider med en hel masse forskellige mennesker, der står i en hyggelig kø og bare venter på at hjælpe.

Oliver Jeffers står bag flere unikke billedbøger og kan noget helt særligt i sin formidling. Gennem sine fantastiske illustrationer og helt eksistentielle, men dybe tanker om verden, kan han tale til det gode i os alle. Mens han stadigt bevæger sig blandt sine læsere rent sprogligt og forståelsesmæssigt, kan han få os til at huske på, hvor vigtige vi hver især er i verden, men også at alt liv er lige vigtigt, og vi skal huske at passe på hinanden. Et budskab han bl.a. også fremhæver i sine skønne bøger om farver.

Et virkelig dejlig huskebog til store og små fra ca. 4 år.

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
Oversætter
Camilla Schierbeck
ISBN
978-87-11-69917-1
Antal sider
44

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser