Bog

Hjertet og flasken

Af (
2017
)

Anmeldelse

Hjertet og flasken af Oliver Jeffers

12 aug.18

For at opleve ægte glæde og kærlighed, må man satse sig selv, hvilket indebærer at udsætte sit hjerte for både smerte og sorg. Denne fantastiske bog formår at berøre tunge og svære emner med en fin lethed.

Vores hovedperson er en lille pige, hvis hoved er optaget af alle de spændende ting, der kan findes i denne verden, hvordan mennesker og dyr er skabt, om jorden er rund og hvordan universet ser ud. Alle disse tanker deler hun med sin far eller bedstefar, når han sidder i sin store stol. Og hun er meget er glad.

Men en dag er stolen tom! Nu er hun alene. Pigen beslutter at beskytte sit hjerte, bare i et stykke tid, og hun putter det i en flaske, som hun hænger om halsen. Men uden sit hjerte, føler hun ikke noget mere. Hun glemmer stjernerne, alt det spændende omring sig og også sin store nysgerrighed, og hun føler ikke andet, end vægten af den tunge flaske om halsen. Men i det mindste er hendes hjerte i sikkerhed. Kan hjertet mon nogensinde komme ud af flasken igen?

Oliver Jeffers er mester i at skabe bittersøde historier. Samtalerne mellem dem lille pige og hendes far/bedstefar viser sig som emnebobler med forskellige billeder, ikke ord, der hænger oppe under loftet. Farens svar er udtrykt i videnskabelige tegninger og diagrammer. Til slut sidder pigen og læser i sin fars/bedstefars stol, og en kæmpe tankeballon eksploderer i barnlige, men videnskabelige billeder, over hendes hoved, og hun sidder igen med et lille smil.

Oliver Jeffers skaber et ekstra univers i sine illustrationer, som tilfører ekstra lag til fortællingen. Han behandler emner som tab og sorg og viser at disse følelser måske kan lindres, hvis man møder nye venner.

Det er en virkeligt smuk bog. Historien er fortalt med omsorg og en fin fornemmelse for smerte og tab. De simple, men meget udtryksfulde illustrationer, passer så fint sammen med teksten og forstærker bogens udtryk.

En betagende bog, der tilbyder en børnevenlig tilgang til store og svære emner for børn fra 4 år.

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
Oversætter
Camilla Schierbeck
ISBN
978-87-11-69617-0
Antal sider
36

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer