Bog

Træet

Af (
2017
)

Anmeldelse

Træet af Oliver Jeffers

11 aug.18

Oliver Jeffers er kongen af billedbogen. I denne skøre historie, folder han sig ud og skaber en fin nonsenshistorie, med afsæt i en situation fra hverdagen.

Frede får ved et uheld, sat sin drage fast i et træ. Og hvad gør man så? Han prøver at trække i snoren og svinge den frem og tilbage, men dragen forbliver hvor den er. Måske kan den ene af hans yndlingssko skyde den ned? Måske den anden? Nu eskalerer historien og hverken kat, køkkenvask, stige, en and, en orangutang, et næsehorn, mælkemanden, en færge og en nysgerrig blåhval, kan ikke få træet til at slippe sit tag i dragen. Til gengæld er træet nu helt fyldt med både det ene og det andet. Og da brandbilen, med en masse brandmænd kommer til undsætning, suges hele molevitten med op, i det efterhånden overfyldte træ.

Frede ved, at nogen garanteret vil savne brandmændene oppe i træet, og at han garanteret får en masse ballade. Han får en genial idé! Han henter en sav og kaster den op i træet, og endeligt falder dragen ned. I sin seng tænker han, at det vist er noget han har glemt? Oppe i træet får en af brandmændene en genial idé? Og Frede…Han sover tungt ovenpå alle strabadserne.

En ligeså fantastisk og skør historie, som det engelske nonsensrim "There Was an Old Lady Who Swallowed a Fly", hvor historien også bygges op og bliver mere og mere tosset.

Oliver Jeffers illustrationer er legende, sjove og anderledes. På nogle sider benytter han blot en farve til at illustrere humøret, både Frede og træet har en trist brun farve, og den røde farve bruges til at understrege irritationer. Illustrationerne er retroagtige og absurde. Teksten er håndskrevet, så det næsten ligner et barns skrift, med store og små bogstaver mellem hinanden.

Det er en rigtigt fin fortælling til godnatlæsning, som børn fra 4 år vil elske med alle dens skøre idéer.

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
Oversætter
Camilla Schierbeck
ISBN
978-87-11-69618-7
Antal sider
36

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer