Bog

Barn af bøger

Af (
2017
)

Anmeldelse

Barn af bøger af Oliver Jeffers

25 sep.18

Tag med på en rejse ind i fantasiens verden med denne poetiske og smukke billedbog.

"Universet består af historier, ikke atomer" (Muriel Rukeyser). 'Barn af bøger' er Olivers Jeffers hyldest til alt det, ord, historier og litteratur kan åbne for i fantasien. Bogens poetiske budskab og smukke billedunivers er i særklasse og minder os om ikke at glemme fantasien. En billedbog for alle, der holder af litteratur og smukt illustrerede bøger.

Bogens forside viser en pige, der sidder på en rød bog med en lås midtpå. På bagsiden er der en nøgle og dermed en invitation til læseren om at åbne bogen og lade fantasien få vinger. 'Barn af bøger' er ikke en fortløbende historie i traditionel forstand, men nærmere en rejse med ind i ordenes og historiernes univers, hvor fantasien bor. Fantasien eksemplificeres gennem pigen, som er ”barn af bøger”. Hun tager en dreng med på rejse gennem den verden af historier, som hun kommer fra. Sammen flyder de på fantasiens hav, rejser over indbildte bjerge, finder skatte i mørket, farer vild i en skov af eventyr og sover på skyer af sang.

Bogens tekst er kort og rækker knapt til, at der er tale om en højtlæsningsbog. Det er i høj grad billedsiden af 'Barn af bøger', som skiller sig ud og sælger det poetiske budskab om ikke at glemme fantasien og hvilke vidunderlige rejser og oplevelser, historier gemmer på. Bogen egner sig godt til dialogisk læsning og til sammen at gå på opdagelse i Oliver Jeffers vidunderlige billedunivers. Det er vitterligt et fantastisk univers, som indfanger fantasien på smukkeste vis i landskaber iblandet collager af tekstbidder fra alverdens eventyr, børnehistorier og -sange. Wow!

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Oversætter
Astrid Heise-Fjeldgren
Graphic
Sam Winston
ISBN
978-87-02-22175-6
Antal sider
36

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer