Bog

Den fantastiske bogslugende dreng

Af (
2019
)

Anmeldelse

Den fantastiske bogslugende dreng af Oliver Jeffers

03 dec.19

Mød drengen, der elsker at spise bøger, i fantasifuld og sjov historie om at opdage glæden ved bøger.

Historien er meget lig Oliver Jeffers øvrige fortælleunivers: skæv, hjertevarm og poetisk og ledsaget af flotte, fantasifulde illustrationer, man har lyst til at gå op opdagelse i. En fin historie for børn, der er ved at opdage glæden ved bøger.

Henry elsker bøger, men han læser dem ikke som alle andre. Han sluger dem – bogstavelig talt! Det starter med, at han kommer til at nippe lidt til en bog, men så begynder han at spise mere og mere af bøgerne, og til sidst sluger han store bøger, opslagsværker osv. Jo flere han sluger, jo klogere bliver han. Men en dag får han rigtig ondt i maven og prøver i stedet at åbne en bog. Han opdager, at man i stedet kan læse i bøgerne.

Historien fortælles med humor og overdrivelse, og der er taget en bid af bogens bagside. Bogens illustrationer og grafik er en fryd for øjet med fine detaljer. Baggrunden for de tegnede illustrationer af Henry i en masse sjove boggnaskende situationer udgøres af forskellige typer linjeret og ternet papir og sider fra fx geografi- og opslagsværker. Historiens budskab og det visuelle udtryk minder om Olivers Jeffers poetiske billedbog Barn af bøger, som også handler om glæden ved bøger.

Bogen udkom første gang på dansk i 2007 med en anden forside, en lidt anderledes titel og med en dreng, der hed Henrik. I denne nye udgave fra 2019 har bogen fået en ny forside, og drengen hedder Henry. Historien er tidløs i ord og billeder, så den holder stadig som en fin hyldest til glæden ved bøger.

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
ISBN
9788711903476
Antal sider
40

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer