Bog

Sudden death

Af (
2015
)

Anmeldelse

Sudden death af Anne Holt og Even Holt

20 jan.16

En fodboldspillers hjertestop bliver starten på endnu et hæsblæsende eventyr for Sara og Ola. ’Sudden death’ er en dejligt uforudsigelig og intelligent videnskabs-krimi fra søskendeparret.

En fodboldkamp mellem Bayern München og Borussia Dortmund ender med, at hjertelægen Sara Zuckerman må genoplive en spiller fra det tabende hold. Den hurtige redningsaktion bliver set på direkte tv af flere millioner seere – heriblandt rigmanden Najib Aysha, der ejer det fodboldhold, Saras kæreste er træner for. Aysha ønsker at takke Sara for indsatsen og inviterer hende derfor på middag. Denne middag bliver et skæbnesvangert møde mellem den rådsnare Sara og rigmanden med den uheldsvangre fortid.

Under middagen, hvor også Saras kæreste og Ayshas kone deltager, får Sara historien om dengang familien Aysha blev udsat for et frygteligt kunsttyveri. Saras nysgerrighed vækkes, og hun graver lidt i fortiden i jagten på de tre stjålne malerier. De gamle artikler fortæller om de fatale følger af røveriet. For ved et tilfælde bliver en fodboldspiller skudt, og Ayshas yngste barnebarn bliver invalid. Røverne blev aldrig fanget, men man havde en teori om, at de muligvis kunne være terrorister.

Under Saras besøg i London, får hun også tid til at se vennen Ola Farmen, der har fået job som læge for Ayshas fodboldhold. Ola har en underlig fornemmelse af, at der er noget galt. Nogle af spillerne viser foruroligende store fremskridt – og så er der flere tilfælde af hjertestop blandt holdets tidligere spillere.

Denne krimi lægger sig pænt op af den første bog med makkerparret Zuckerman/Farmen. Igen holder spændingen hele vejen igennem. Og som læser har man svært ved at regne ud, hvad enden må blive. Niveauet er højt, og man må holde hjernen skarp for at følge med i de mere (hjerte)tekniske sider af sagen. Men alt er godt forklaret, og læsere uden den store kendskab til hjertekirurgi kan også være med. Skal man sammenligne med andre krimier, vil bøgerne ’Dinosaurens fjer’ og ’Svalens graf’ af Sissel Jo-Gazan være dem, der kommer tættest på denne type af semi-videnskabelige krimier.

Krimien har også en del til fælles med de øvrige ”fodbold-krimier”, der er kommet i løbet af de seneste år. Så ønsker man at læse om mord på fodboldbanen, kan man – ud over denne – kaste sig over ’Golden boys’ af Arild Stavrum eller ’Januarvinduet’ af Philip Kerr. Bøgerne kan dog sagtens læses af personer, der ikke er de store fodboldfans.

Originally published by HelleP, Litteratursiden.

Bogdetaljer

Secondary title
Krimiserien med Sara Zuckerman #2
Forlag
Gyldendal
Oversætter
Ilse M. Haugaard
Faustnummer
52128919
ISBN
9788702173987
Antal sider
437

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer