AfLitteratursiden
Skribent
05 mar.21

Bogliste

Sport

Bøger på listen

Beskyttelseszonen

Af Henrik Andersen

Beskyttelseszonen

I 'Beskyttelseszonen' tager Henrik Andersen to oversete emner i skønlitteraturen op: DDR, stasi og fodbold, men også emner som død, hemmeligheder og drømme for familien er i…
Læs mere

Bjørneby

Af Fredrik Backman

Bjørneby

Forfatterens fjerde roman er ikke en typisk Backman med sit noget dystre plot. Humoren er dog til stede som vanligt, og læseoplevelsen er i top.
Læs mere

Sæt og match

Af Álvaro Enrigue

Sæt og match

Det vrimler med lurendrejere, liderlige lemmedaskere, lækre latinaer og latterlige lusepustere i denne pikareske roman, der er ualmindelig underholdende læsning.
Læs mere

Fodboldenglen

Af Hans-Jørgen Nielsen (f. 1941)

Fodboldenglen

Med Fodboldenglen skaffede Hans-Jørgen Nielsen sig en betydelig plads i den folkelige, danske litteratur. Bogen opnåede høje salgstal og flere betegnede den som 70’ernes…
Læs mere

Fodboldfeber

Af Nick Hornby

Fodboldfeber

Prøv at fortælle en tænkende kvinde, at du godt kan lide fodbold, og du kan forberede dig på et barsk indblik i kvinders opfattelse af, hvordan mænd er.
Læs mere

Fejltagelsernes bog

Kalejdoskopisk roman om beboerne i en etageejendom i Barcelona. Den fine og underholdende fortælling handler om at leve livet, men også om fodbold, skak og fejltagelser. 
Læs mere

Guld

Af Chris Cleave

Guld

Romaner fra sportens verden er sjældent interessante, men med sine skarpt tegnede portrætter og sin gode historie må man simpelthen overgive sig til denne betagende lille perle.
Læs mere

Den usynlige mil

Af David Coventry

Den usynlige mil

Cykelløb, kærlighed, opgør med fortiden og 1. verdenskrig  går op i en højere enhed i denne overraskende new zealandske roman.
Læs mere

Svækling

Af Michael Enggaard

Svækling

Folkelig, usnobbet og velskrevet debutroman, som emmer af både sprogligt og menneskeligt overskud. Der er øretæver i luften, men også forsoning og lidt romantik.
Læs mere

I blinde

Af Eva Maria Fredensborg

I blinde

Dansk krimi der med en klassisk spændingskurve og intelligent psykologisk indsigt fortæller levende om livet som superligaspiller, om matchfixing og om sorg.
Læs mere

Hafnia punk

Af Benn Q. Holm (f. 1962)

Hafnia punk

Hafnia Punk af Benn Q. Holm  er ikke en roman i traditionel forstand, men snarere en lang række glimt af livet i en storby i 1997.
Læs mere

Sudden death

Af Anne Holt og Even Holt

Sudden death

En fodboldspillers hjertestop bliver starten på endnu et hæsblæsende eventyr for Sara og Ola. ’Sudden death’ er en dejligt uforudsigelig og intelligent videnskabs-krimi fra…
Læs mere

Januarvinduet

Af Philip Kerr

Januarvinduet

Med Premier League som ramme væver Phillip Kerr fermt en fascinerende fortælling om mord, korruption og moderne fodbold med udgangspunkt i den fiktive fodboldklub London City.
Læs mere

Gudfar

Af Dy Plambeck

Gudfar

Original, hjertevarm og sørgmunter familiehistorie om bikeren Uffe fra M. C. Spitfire, nazi-bageren Tenna og autonome Petring. 
Læs mere

Petit Petit

Af Mette Sø

Petit Petit

Sprælsk lille debutroman om et par skelsættende dage i en ung kvindelig cykelrytters liv. Det hele foregår i Tourens sidste hektiske dage, hvor alting bliver vendt op og ned.
Læs mere

Million dollar baby

Her får vi  boksesporten set fra en cut mans vinkel (det er ham, der lapper bokseren sammen imellem omgangene). F X Toole – eller Jerry Boyd som han hed rigtigt – var…
Læs mere

Frontløberen

Af Patricia Nell Warren

Frontløberen

Harlan Brown er tidligere marinesoldat og løbetræner. Og bøsse. I 70’ernes USA er det ikke en populær cocktail, og han lever i ubemærkethed på et liberalt college. Her træner han…
Læs mere

Mellemvægt

Af Kim Fupz Ꜳkeson

Mellemvægt

'Mellemvægt' er en godt skrevet historie om helt almindelige mennesker i Danmark. Den er sjov, morsom, trist og maner ofte til eftertænksomhed, når den beskriver nogle af…
Læs mere