Profil
AfLida Wengel

Medlem i

15 år 4 måneder
Bibliotekar, Horsens Bibliotek

Brænder for formidling! Elsker mest danske forfattere, men kan også opleves med en krimi eller en børnebog i hånden:-)

Anmeldelser af Lida Wengel

1794

Det er grimt og ulækkert og samtidig dybt fascinerende at læse om den dybeste undergrund i Stockholm i 1794 i andet bind af forfatterens noir-trilogi.

Skrigerne!

Strunges tredje digtsamling, der formmæssigt peger tilbage på Broby-Johansen og bliver peget på af Hassan. Samlingen bærer præg af punkens højtråbende udsigelser og er, ifølge…

Dukkebarn

Krimi. På en psykiatrisk sikringsanstalt opskræmmes patienterne af dødsfald, som skyldes en mare, der piner dem om natten. Plejeren GB undersøger sagen og kontakter…

Asyl

En ung kvinde, frivillig hos Flygtningehjælpen i Tel Aviv, findes myrdet, og da en afrikansk flygtning tilstår mordet, burde sagen være opklaret. Men politikommissær Anat tror ikke…

Opland

En ufiltreret skildring af en dysfunktionel familie i et nødspor, hvor fysisk vold og psykisk terror har gennemtæret al fernis i husets fire vægge. 

Libido

Det er aldrig kedeligt, når Sabroe skriver, og dårligt er det heller ikke, men denne erotiske samfundssatire kommer til at stå som en parentes i et ellers stort forfatterskab.

NW

Romanen er et portræt af NW - det nordvestlige multikulturelle London i vore dage - fortalt med fokus på venskabet mellem to unge kvinder, Leah og Nathalie

Os

John William vender tilbage til Danmark for at fejre sin 50 års fødselsdag i fødebyen Os, men frustrationer, svigt og hævntørst gør opholdet til en dramatisk affære.

Uro

Fuldendt krimidebut fra 2200 Kbh N. har det hele – en kompliceret forbrydelse, en nuanceret persontegning og et indfølt portræt af bydelen Nørrebro.

Blue Heaven

Krimi hvor to søskende på fisketur ser en mand blive myrdet af en gruppe mænd, som også ser og forfølger børnene - I løbet af fire dage involveres de og deres mor samt mange…

Indhold af Lida Wengel

 • Artikel

  Kaffe med Kazinski

  ”Vi er kommet hjem”.

  Fredag d. 29.5. inviterede Politikens forlag en håndfuld bloggere og Krimimessens udsendte til kaffe med A.J. Kazinski. Deres 3. bog om Niels Bentzon, ”Den genfødte morder” udkommer torsdag d. 4.6.
  Det blev nogle meget hyggelige og interessante timer på Café Casablanca i Århus.

  Forfatterne synes selv, det føles som at komme hjem at skrive 3. bind om Niels Bentzon, og det er denne læser enig i. Man er i godt selskab, selv når Niels undercover bliver indsat på Sikringen for at opklare et mord på en psykiater.

  Læs mere
 • Artikel

  Møde med Jussi Adler-Olsen

  Tirsdag d. 4.10. var jeg så heldig at møde Jussi til bloggermøde på Restaurant Sult i København. Det blev nogle hyggelige og underholdende timer i godt selskab.

  Jussi er en god fortæller – også mundtligt  - og han svarer venligt på vores spørgsmål og viser os rundt i Kongens Have. Han lægger sig på jorden, for at vise, hvor en af personerne i Selfies blev fundet, dræbt med et enkelt slag i nakken.

  Læs mere
 • Blog

  Krimi og klassiker i hovedet

  Mens mit hoved er fyldt af en kommende krimi (ikke min egen) læser jeg Det forsømte forår af Hans Scherfig. Det er en stor fornøjelse at læse den igen - og passer fint ind med krimien i hovedet. Nogle gange supplerer jeg også min intense krimilæsning med biografier. Hvor er det fantastisk med alle de bøger af fremragende danske forfattere. Det gør mig glad :-) Hurra for det og for forskellighed - også i litteraturen :-)

  #bogsnak

  Læs mere
 • Blog

  Bombaygryde

  Bare lige for at citere en yderst velskrivende skribent, Lars Bukdahl:

  "Dette er ikke en anmeldelse af Bombaygryde: det er en tør konstatering af et objektivt faktum:
  Denne morgen er Bombaygryde verdens bedste roman".

  Jeg er meget enig og glæder mig til at anbefale den her snarest:-)

  Læs mere