Bog

Et stykke af tiden

Af (
2021
)

Anmeldelse

Et stykke af tiden

25 mar.21

Hvis opholdet i 70’ernes Vestberlin glippede, kan det gøres godt igen med denne fine kærlighedshistorie og fortættede skildring af studentermiljøet i Murens skygge.

Ben er en ung canadier med svage tyske rødder, og det redder ham et stipendieophold som arkitektstuderende på Technische Universität i Vestberlin. Der bliver ikke studeret meget på universitetet, der i lange perioder er lukket ned af blandt andet strejker mod Berufsverbot, men så meget desto mere tid bliver der til at studere storbyen, der adskiller sig meget fra det hjemlige Toronto.

Ben flytter først ind i et billigt kollegieværelse, hvor han konfronteres med både aggressive, venstreorienterede og sky ungmøer, inden han bliver gode venner med den flamboyante Florian og flytter ind i dennes mors pensionat, Pension Daxer. Sammen med Florian driver han rundt i byens natteliv, hvor et af de store samtaleemner er, at David Bowie er flyttet til Berlin for at indspille en ny LP.

På Pension Daxer, der er et halvfalleret foretagende, er der også skæbner, han involveres i. Blandt andre Florians mor, der i starten er en tavs skygge, der passer pensionatet, men efterhånden lukker sig op og fortæller sin historie, så Ben får et indtryk af begge verdenskriges rædsler for det tyske folk.

Engelske Vicky Klein dukker også op på pensionatet og får Ben involveret i et politisk kunstprojekt, der ad adskillige omveje fører ham til Sabine, drømmekvinden med de grønne øjne. Det bliver starten på et altopslugende kærlighedseventyr, der desværre har en udløbsdato, når stipendieåret slutter.

Jeg holder meget af Benn Q. Holms romaner, men med denne synes jeg, han sætter nye standarder. Forfatteren viser en fantastisk indlevelse i tid og sted med et utroligt godt blik på alle de mange personer. Udover at blive ført tilbage til 70’ernes Berlin kommer læseren til at leve sig ind i en kærlighedshistorie, der er meget få sidestykker til i litteraturen. 

Bogdetaljer

Forlag
Alpha
Faustnummer
38800469
ISBN
9788772390413
Antal sider
350

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer