Bog

Bryllupsintrigen

Af (
2012
)

Anmeldelse

Bryllupsintrigen af Jeffrey Eugenides

04 sep.12

Eugenides formår at skrive om kærlighed uden at gøre brug af klichéer og metaforer, og det i sig selv er en præstation. Fin og rørende fortælling om at være næsten voksen.

Madeleine, Leonard og Mitchells veje krydses, da de alle tre er studerende ved Brown University. Madeleine læser litteratur og skriver opgave med fokus på Jane Austen og datidens bryllupsintriger. Hun vikles selv ind i kærlighedens konflikter og må vælge mellem Leonard og Mitchell.

Leonard er et karismatisk biologi-geni, der bag facaden har sine egne dæmoner at kæmpe imod. Han indleder et forhold til Madeleine og forsøger at finde sin vej gennem forventninger, kærlighed og karriere.

Mitchell har ikke rigtig fundet sig selv endnu og definerer sig på en måde gennem sin lange, dybe kærlighed til Madeleine. Da han tager på dannelsesrejse med en kammerat, begynder han at frigøre sig fra Madeleine og finde sig selv i den kristne tro.

Med Madeleine, Leonard og Mitchell tegner Jeffrey Eugenides et rørende portræt af at være ung studerende på nippet til at blive voksen og træffe sine egne beslutninger. Det akademiske miljø på universiteterne er åbenbart universelt, for jeg kunne med lethed genkende mig selv og tidligere medstuderende i mange af kapitlerne. Når hovedpersonerne, for at føle sig intellektuelle, slynger om sig med navne på forfattere, måtte jeg grine lidt og med skam huske tilbage. Det er et herligt portræt af en tid, hvor næsten alt i ens liv står åbent og ikke mindst sårbart frem. Forfatteren formår at skrive en bog om kærlighed og troen på den eneste ene uden at gøre brug af klichéer og metaforer, og det i sig selv er en præstation.

Jeffrey Eugenides skildrer denne tid i ens liv meget fintfølende og med sans for miljø og detaljen. Jeg var utrolig fænget af historien og tempoet i bogen og var hensat til en ellers glemt tid. Det er en meget realistisk historie og nogle meget realistiske personer, og handlingen drives fremad af nogle meget realistiske valg.

Dette er klart en anbefalelsesværdig bog, der tager sin læser tilbage i tiden, da man selv var i begyndelsen af 20’erne og i begyndelsen af sit voksne liv med alt hvad dertil hører.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Oversætter
Mich Vraa
Faustnummer
29500533
Graphic
Jonathan D. Lippincott
ISBN
9788702118209
Antal sider
447

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer