Bog

Sommer

Af (
1999
)

Anmeldelse

Sommer af Benn Q. Holm

01 dec.99

Vi følger yuppiefamilien Peter, Nanna og datteren Natasha i deres sommerferie, som skulle være en ferie med fred og ro, samt tid til at dyrke parforholdet og familien.

Efter at have læst Benn Q`s forrige roman, den fremragende storbyfortælling 'Hafnia punk', var det med en vis spænding jeg her i den danske vinterkulde kastede mig over "Sommer". Lad det være sagt med det samme, "Sommer" er en god roman, men den er ikke på niveau med forgængeren.

I 'Sommer' tager Benn Q fat i parforholdet og i noget, der minder om en spirende syv-års krise.

Vi følger yuppiefamilien Peter, Nanna og datteren Natasha i deres sommerferie, som skulle være en ferie med fred og ro, samt tid til at dyrke parforholdet og familien. Men under overfladen gemmer der sig jalousi, gammelt nag, angst for at datteren skal dø, samt en begyndende rastløshed i parforholdet.

Det er gennem Peter, vi som læser oplever denne sommerferie, og de fleste mænd vil nok kunne genkende en del af de kvaler og tanker, der flyver gennem hovedet på familiefaderen:
På den ene side kærligheden til hustruen og jalousien, på den anden side den lidt paniske angst for at man er ved at blive for sat i sin tilværelse. Den dårlige samvittighed over at man ikke kan lade være med at kigge efter fremmede bryster, men samtidig irritationen over den dårlige samvittighed. De evindelige småskænderier omkring venne- og familiebesøg. Desuden den store kærlighed til barnet og angsten for den lilles ve og vel.

Selvom jeg forstår baggrunden for jalousien over for konens fortid og angsten for, hvad der kan hænde datteren, kan jeg dog ikke lade være med at blive en smule småirriteret på Peter. Til tider virker han lige lovlig paranoid og svælger i selvmedlidenhed.

Benn Q forstår dog at fortælle det hele med humor og et glimt i øjet. "Sommer" kan virke overfladisk, men jeg vil sige heldigvis! for jeg føler mig godt underholdt og uden behov for en dybdepsykologisk analyse af parforholdets glæder og sorger.

'Sommer' er god underholdning, mens vi venter på Benn Q`s næste storbyfortælling.

Rosinante, 1999. 255 sider.

BogWeb - 1. december 1999

Bogdetaljer

Forlag
Rosinante
Faustnummer
22629816
ISBN
9788773579787
Antal sider
255

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer