Bog

Den gamle verden

Af (
2009
)

Anmeldelse

Den gamle verden af Benn Q. Holm

19 okt.09

En litterær europæisk roadmovie, men også en hed og anderledes kærlighedshistorie.

Jeg prøvede at spare på den, men det lykkedes mig desværre kun at få ’Den gamle verden’ til at vare 24 timer. Så nu venter jeg - igen - på en ny roman fra Benn Q. Holm!

Dean Cox, en 41-årig, falleret, britisk rockstjerne møder Ashlyn Tadder, en 25-årig amerikansk jurist midt på en østrigsk motorvej. Faktisk falder Dean ud på vejen foran Ashlyns bil, og hun er kun en meter fra at køre ham ned.

Sådan starter et besynderligt forhold imellem to meget forskellige mennesker. Men da er vi også ca. midt i bogen og oven i købet mange sider fra det første kys.

Benn Q. Holm har i sin nye bog forladt København og bevæget sig både til New England og ud i Europa. Det er der kommet en ganske glimrende og velskrevet roman ud af. En slags litterær roadmovie.

Inden Dean og Ashlyn næsten bogstaveligt støder sammen, følger vi de to på hver sin rejse. Hun er på en dannelsesrejse rundt i Europa, inden hun skal starte på sin fars juristkontor i hjembyen Pittsfield. Måske er hun også lidt på flugt fra et mislykket forhold til en gift mand. Dean derimod er på en soloturné på små klubber i Tyskland. Han var engang en stor stjerne. Nu virker det som om én lang nedtur med alt for meget alkohol og alt for få publikummer. Dean er også på flugt. Men det er mest fra sig selv.

Efter den østrigske motorvej følges de to ad i nogle dage og indleder trods deres forskellighed et hedt forhold. Hun er mest til vand, frugt og løbeture. Han er mest til sprut, smøger og lumske værtshuse. Måske et forhold der er dømt til at gå galt, men på en eller anden måde hjælper de to hinanden videre i livet.

Romanen består af to dele og en epilog. Hvert andet afsnit er fortalt af Ashlyn og hvert andet af Dean. Det gør romanen nuanceret og levende, en rigtig ”pageturner”. Samtidig er Benn Q. Holms sprog en nydelse at læse. God fornøjelse!

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt og Ringhof
Faustnummer
27913393
Graphic
Harvey Macauley/ Imperiet
ISBN
9788711315705
Antal sider
282

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer