Bog

Frederik Wenzels rejse

Af (
2004
)

Anmeldelse

Frederik Wenzels rejse af Benn Q. Holm

13 jul.04

Det er sommer, og studenterne springer ud. Frederik venter bare på, at denne dag bliver overstået, for i morgen kommer Kajsa. Men dagen bliver ikke så nem at komme igennem.

"En perfekt dag. Rektors lange højtidelige translokationstale er overstået, ferien står for døren. Og Kajsa kommer i morgen. Jeg glæder mig som et lille barn." Frederik Wenzel er gymnasielærer. Det er sommer, og studenterne springer ud. Frederik venter bare på, at denne dag bliver overstået, for i morgen kommer Kajsa. Men ligesom børn synes, at dage kan være meget lange, bliver denne dag for Frederik også meget lang. Han skal igennem uforudsete ting og blandes ind i begivenheder, der gør alt meget besværligt.

Bogen foregår denne ene dag, og vi følger Frederik gennem dagen.

Det er en meget stemningsmættet bog. Jeg tænkte på "Den kroniske uskyld" i begyndelsen – denne stemning af sommer, der vækker minder om sommer, overstået eksamen og ungdom.

"Færdigt arbejde." Axholt spejder tilfreds ud over skolegården. "Alt i alt en perfekt dag." Han ser på sit armbåndsur. "Foreløbig." Dette foreløbig er meget rammende, for det der skulle have været en dag, hvor Frederik skulle gøre alt klar til morgendagen, bliver ikke en perfekt dag. Axholt, en lettere anløben kollega, lokker i fordærv, og det er jo svært at sige nej. Fordærvet griber om sig, og Frederik lader sig føre, uden mening eller mål. Gennem dagen og aftenen møder vi mange personer og kommer rundt i og omkring København.

Det er en rigtig god bog, som sædvanlig når det er Benn Q. Holm! Han har en fantastisk evne som personskildrer. Jeg kan se karaktererne for mig og føler endda, at jeg kender nogle af dem.

Det er tidligere blevet skrevet: "Med Hafnia Punk burde Benn Q. Holm skovle læsere til sig." - af Jesper Uhrup Jensen, Euroman. Jeg vil tilføje: Med "Frederik Wenzels rejse" burde han have brug for en endnu større skovl! Jeg glæder mig allerede til den næste Holm-bog!

People's Press, 2004. 195 sider. Kr 199,-

Bogdetaljer

Forlag
People's Press
Faustnummer
25115724
ISBN
9788791293931
Antal sider
195

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer