Bog

Den ukendte

Af (
2005
)

Anmeldelse

Den ukendte af Benn Q. Holm

09 jan.06

"Den ukendte" er en gavtyveroman om adoptivbarnet Gustav, der jager sandheden om sit ophav. Den rejse er både underholdende og kulørt.

Charmetrolden og lykkeridderen Gustav er vokset op i en provinsby i Jylland i 1950- og 1960’erne, og han føler sig ikke hjemme i det jævne miljø. Da det går op for ham, at han er adopteret, stikker han af efter at have taget sin realeksamen: Ud i den store verden for at finde sine biologiske forældre. Han bliver slemt skuffet, da han finder sin mor, og hun blot er en simpel bondekone. Men da hun forærer ham et cigaretetui af sølv med våbenskjold og monogrammet LVW, konkluderer han fortrøstningsfuldt, at V må stå for Von, og at hans far både er adelig og rig.

Herefter følger vi Gustavs jagt på sit fædrene ophav, og den fører os til 70’ernes frisindede København og videre rundt i Europa og resten af verden. På rejsen bliver han bl.a. taget under vingerne af en alkoholiseret, kvindelig læge og bliver en slags reservesøn for en gammel dannet bøsse, hvis formue han arver. 

Gustav bliver efterhånden mere ligeglad med sin far og har travlt med at vælte sig i kvinder og penge, men privatdetektiven, som han hyrede, vil ikke give op… 

Benn Q. Holm har tidligere brilleret med kollektivromanen "Hafnia punk" og slægtsromanen "Album", og med denne pikareske roman føjer han et nyt kapitel til sit forfatterskab.

"Den Ukendte" er også en udmærket roman, men det er absolut ikke den bedste Benn Q. Holm roman, jeg har læst. Personerne er meget karikerede, og jeg må indrømme, at jeg havde svært ved helt at engagere mig i Gustavs projekt, men Benn Q. Holm skriver letflydende og morsomt – det kan man ikke tage fra ham. 

People's Press, 2005. 322 sider. Kr 279,-

Bogdetaljer

Forlag
People's Press
Faustnummer
25882032
ISBN
9788791693335
Antal sider
321

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer