Bog

Københavns mysterier

Af (
2008
)

Anmeldelse

Københavns mysterier af Benn Q. Holm

26 maj.08

FCK vandt ikke guld i denne sæson, men Benn Q. Holm vinder mig med sin "Københavns Mysterier". En roman om København, to mænd og de mysterier der gemmer sig i os alle!

"Københavns Mysterier" handler om Q - en forfatter i 40-erne der kæmper for at få hverdagen med børn og arbejde til at hænge sammen. Den anden hovedperson er Paul, en arkitekt der vandrer hvileløst rundt i Københavns gader i jagten på gode historier han kan fortælle sin afdøde søn! Paul skriver klummerne "Københavns Mysterier" i en avis, og Q er en ivrig læser af disse!

Paul har den mening: "Jeg går, altså er jeg!" og så må man sige at Paul er, for han går og går og går.
Beskrivelsen af Pauls gåture i København giver en fornemmelse som i Dan Turells digt "Jeg holder af hverdagen". Vi hører om vanter på lyskasser, de mennesker han ser, byen på godt og ondt! Paul går og ser og skriver, men han er ikke i stand til at føle!

Q virker bitter og ikke helt tilfreds med sit liv. "Det vigtigste for Q (bortset fra hans familie og selvfølgelig hans arbejde) var at få lov til at være i fred!" Q er i gang med at skrive en bog, samtidig med at hans kone venter deres andet fælles barn.

Det er en sjov og vedkommende beskrivelse af en mand midt i livet. En morgen er Q gnaven og snerrer af sin datter, som reagerer på det ved at spørge: "Har FCK tabt?" Sjovt og tankevækkende! For sådan kan de fleste forældre vel have det i stressede situationer og børn tænker altså nogen gange ret anderledes!

Opbygningen af romanen er, udover de to hovedpersoners historier, også Pauls klummer "Københavns Mysterier" som er en dejlig beskrivelse af København, menneskene i byen og betragtninger over byen før og nu. Der er flere kapitler med titlen "Passagerer" som er en opremsning af rejsende og hvor forskellige de er.

"Københavns mysterier" er ikke mord og andre skumle hemmeligheder, men mennesker! Det er hvert menneske der er et mysterium! Jeg synes det er rigtig fin pointe.

Jeg holder også af hverdagen og af Benn Q. Holms bøger. Også "Københavns Mysterier" er en fornøjelse at læse. Bogen har et fantastisk sprog, nogle spændende og genkendelige historier om liv og død og mænd i deres bedste alder! Og selvom jeg ikke deler Q’s begejstring over FCK og heller ikke er mand, er det en underholdende og vedkommende roman!

Lindhardt & Ringhof, 2008. 310 sider

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt og Ringhof
Faustnummer
27291597
ISBN
9788711315699
Antal sider
310

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer