23 mar.17

Bogliste

Stærke kvinder

Bøger på listen

Til min søster

Til min søster

Af Dy Plambeck

Til min søster

Dy Plambeck hylder kærligheden, vildskaben og kroppens kolossale kraft i sin smukke og spændstige roman om to søstres løsslupne liv i skyggen af volden.
Læs mere

Oplyst

Af Tara Westover (f. 1986)

Oplyst

Vanvittigt velskrevet erindringsroman af Tara Westover, der fortæller om en opvækst uden sammenligning og om, hvordan viljen til uddannelse reddede hendes liv.
Læs mere

Hvor flodkrebsene synger

Efterårets store amerikanske roman er en uforglemmelig og bittersød fortælling om svigtede skæbner, bristede hjerter og et gådefuldt mord i 60’ernes North Carolina.
Læs mere

Det store i det små

Af Jodi Picoult

Det store i det små

Rørende og gribende fortælling om fordomme, racehad og diskrimination i dagens USA. En roman som giver stof til eftertanke.
Læs mere

Inden vi blev jeres

Af Lisa Wingate

Inden vi blev jeres

Gribende roman baseret på virkelige hændelser om en sort periode i adoptionens historie, hvor børnehjemslederen Georgia Tann stod i spidsen for organiseret kidnapning af tusindvis…
Læs mere

Dødevaskeren

Af Sara Omar

Dødevaskeren

Dansk-kurdiske Sara Omar debuterer med en uhyre vigtig bog, der sætter et gammelt trossamfund under lup i ligestillingens navn. 
Læs mere
Bogens forside

Enkerne på Bajonetmøllen

Af Erik Juul Clausen

Enkerne på Bajonetmøllen

I en række korte klip følger vi livet på to store gårde i perioden under og omkring de to slesvigske krige. Tydeligst står beskrivelsen af to stærke kvinder
Læs mere
 Midtvand

Midtvand

Af Arne Dahl (f. 1963)

Midtvand

Spænding, intensitet, stærke persontegninger og uventede plot. Tredje bind i Arne Dahls anmelderroste krimiserie holder fortsat de gode takter.
Læs mere

Tema

Kvindelige fyrtårne

Vi stiller skarpt på de kvindelige danske fyrtårne, som har skrevet, fordi de ikke kunne lade være, fordi de havde noget på hjerte. Kvinder der op gennem tiden har skrevet om og debatteret kvinders forhold i deres værker.
Læs mere