13 feb.23

Bogliste

Stærke kvinder

Bøger på listen

En drøm om skønhed

Af Laura Baldini

En drøm om skønhed

En spændende roman om den ambitiøse Estée Lauder og hendes udfordringer i en tid, hvor karrierekvinder ikke var velsete.
Læs mere

Arkitekten fra New York

Af Petra Hucke (f. 1978)

Arkitekten fra New York

Romanen fortæller på levende vis om Emily Warren Roebling og hendes store rolle i opførelsen af Brooklyn Bridge.
Læs mere

Himmelstormere

Af Maggie Shipstead

Himmelstormere

Højtflyvende roman om piloten Marian Graves’ fatale jordomrejse og en kvinde, der årtier senere prøver at løse mysteriet om Marians liv og hemmeligheder.
Læs mere

Det vågne hjerte

Af Merete Pryds Helle

Det vågne hjerte

Hele sanseapparatet sættes i spil i historien om en ung kvindes længsel efter frihed og kærlighed i begyndelsen af firserne. 
Læs mere

Vølvens vej, Snehild

Af Anne-Marie Vedsø Olesen

Vølvens vej, Snehild

Anne-Marie Vedsø Olesen har vundet Romanprisen for 'Vølvens vej – Snehild'. Romanen låner fra nordisk mytologi og folkeeventyr og er bygget op om en kvindelig helt.
Læs mere

Jordemoder på jorden

Et smukt og empatisk portræt af en stærk kvinde, baseret på forfatterens tipoldemor, og et nuanceret og realistisk billede af hendes tid og de hårde livsvilkår.
Læs mere

Til min søster

Af Dy Plambeck

Til min søster

Dy Plambeck hylder kærligheden, vildskaben og kroppens kolossale kraft i sin smukke og spændstige roman om to søstres løsslupne liv i skyggen af volden.
Læs mere

Oplyst

Af Tara Westover (f. 1986)

Oplyst

Vanvittigt velskrevet erindringsroman af Tara Westover, der fortæller om en opvækst uden sammenligning og om, hvordan viljen til uddannelse reddede hendes liv.
Læs mere

Tema

Tema

Kvindelige fyrtårne

Vi stiller skarpt på de kvindelige danske fyrtårne, der op gennem tiden har skrevet om og debatteret kvinders forhold i deres værker.
Læs mere