Bog

Det mærkelige dyr

Af (
2017
)

Anmeldelse

Det mærkelige dyr af Helga Bansch

04 okt.19

Det kan være rigtig svært, når der sker noget nyt i hverdagen. En ny person i klassen eller på vejen, som måske ikke ligner dig og dine venner, kan få sammenholdet til at føles truet. 

Når solen går ned over søen, begynder aftenens koncert. Klokkefrøen holder takten, og alle dyrene ved søen stemmer i. Men en aften midt i koncerten skriger mågen pludseligt: ’Se der! Der står et mærkeligt dyr! Gem jer!’. Det mærkelige dyr er en taskegofer, og sådan en har søens beboere aldrig set før. De beslutter sig for at lægge en slagplan, så de kan skræmme den nye gæst væk.

Dyrene gemmer sig, bygger en dæmning og flytter sågar under vandet, men intet hjælper. Det mærkelige dyr kommer alligevel tilbage hver dag. En dag hvor dyrene er sammen og har besluttet sig for at gå til angreb på taskegoferen, snakker den pludseligt til dem, og de opdager, at den hverken er særlig fremmed eller farlig. Kort tid efter dukker endnu et mærkeligt dyr op. Skal de nu til at gennemgå det samme en gang til?

En fin fortælling om at frygte det nye, blot fordi det er nyt. Men også en historie om ikke at være så bange, men i stedet prøve at være åben, måske kan man ovenikøbet lære noget nyt?

Den tyske forfatter og illustrator Helga Bansch har skabt en særdeles aktuel billedbog i smukke afdæmpede farver, hvor taskegoferen som den eneste har en stærk orange farve. Flere af hendes billedbøger er oversat til dansk, og de har alle hendes særlige og fine visuelle udtryk.

Faktisk findes taskegofere i virkeligheden! De tilhører en familie af mellemstore, nordamerikanske gnavere, som lever i underjordiske gange og lever af rødder. Navnet har de fået fra deres store kindposer, også kaldet tasker, som de bruger til at transportere deres mad i. 

En rigtigt fin højtlæsningsbog med gode tematikker fra ca. 3 år.

 

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Oversætter
Gry Kappel Jensen
ISBN
978-87-406-1742-9
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer