Bog

Jimmy Mælkeøre : en ræv bliver rød

Af (
2019
)

Anmeldelse

Jimmy Mælkeøre : en ræv bliver rød af Christian Seltmann

21 jul.19

Smuk billedbog om mobning med ræven Jimmy, vildsvinet Puk og det store næsehorn Nadja, der kommer fra menneskenes verden, hvor der ikke er plads til næsehorn.

Der er ikke noget værre end ikke at ligne alle andre. Jimmy Mælkeøre er en helt almindelig rød ræv, men hans ører er helt hvide. Og han bliver drillet af skovens andre dyr. Når de driller ham, bliver han endnu mere rød end ellers, og ørerne bliver lyserøde i stedet for hvide. Den eneste, der forstår ham, er veninden Puk, kaldet ”Puha-Puk”, som er et lille gult vildsvin. Hun bliver også drillet pga. sin farve. ’Hun er gul som tis’, siger de andre. Og når de driller hende, begynder hun at stamme.

Da de to venner ikke bliver accepteret, selvom de prøver på alle måder, beslutter de sig for at flygte. De løber og løber og falder til ned i et dybt hul, langt ned i vandet. Op af vandet kommer det største monster, de nogensinde har set! Det vil de fange, så de overfor deres plageånder kan bevise deres store mod. Men da de opdager, hvor stort det egentligt er, piler de op af vandet. De ser, at monsteret ikke kan komme op. De griner begge af den store klodsede skabning, som begynder at græde og vender sig om for at gå sin vej. Jimmy råber, at det ikke var sådan ment, og at ham og Puk virkelig kender alt til at blive drillet og grinet af. De tre venner lægger en plan, som skal overraske alle de dyr, der har gjort nar af dem.

Den tyske forfatter Christian Seltmann sætter fokus på mobning og har en god pointe om, at man ikke skal drille andre, og at alle er forskellige. Men også hvor nemt det er at komme til at drille, uden at man overhovedet tænker over det.

Illustrationerne er rigtig flotte og meget farverige og virker ekspanderende i forhold til den teksten.

Velegnet til højtlæsning med efterfølgende gode snakke fra ca. 3 år.

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Oversætter
Ida Assarsson
Graphic
Astrid Henn
ISBN
978-87-406-5617-6
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer