Bog

Forbandelsen over Laitana - den magiske sten

Af (
2019
)

Anmeldelse

Forbandelsen over Laitana - den magiske sten af Sissel Moody

04 okt.19
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

God start på fantasytrilogi skrevet af debuterende dansk forfatter. Romanen indeholder både realistiske emner, som børn og unge kan relatere til, samt en god portion magiske væsner.

Hovedpersonen er pigen Linea, der bor med sine forældre, sine perfekte tvillingebrødre og sin fantastisk populære yngre plejesøster. Linea er en meget introvert pige, der er vant til et liv med mobning og uden venner. Hun overlever hverdagen ved at tegne forskellige overnaturlige væsner, mens hun lever i troen på at magi virkeligt eksisterer.

Langt oppe i skyerne findes det magiske land Laitana. Landet er meget gammelt og har sin egen gamle historie. Landet havde en mørk og dyster periode for mere end 200 år siden, da en ond troldmand styrede landet med mørk magi, indtil lyset endelig vendte tilbage. Beboerne i landet udgøres både af mennesker og magiske væsner. Nu er der blevet kastet en stor forbandelse over Laitana, og Frelseren er den eneste, der kan bryde denne forbandelse. Frelseren er pigen fra Jorden med den stærke tro på magi. Og Linea finder ud af, at grunden til at hun har så svært ved at fungere her på jorden er, at hun i virkeligheden hører hjemme et helt andet sted.

En klassisk opbygget fantasyfortælling, hvor historien trækker paralleller til både ’Den uendelige historie’, serien om ’Narnia’, ’Harry Potter’ med flere. Alle romaner, der indeholder to verdener, en dannelsesrejse og en antihelt. Også historier der rummer emner som ensomhed, mobning, det at være for tyk og at føle sig anderledes ligner ’Forbandelsen over Laitana’. For som en god fantasybog bør, indeholder den lidt af alt det gode og vigtige, og jeg er spændt på at følge den videre opbygning og udvikling af i de efterfølgende bøger i serien.

Forfatter Sissel Moody har taget udgangspunkt i sin egen barndom og ungdom i tilblivelsen af hovedpersonen Linea og placeringen af hendes evner i disse verdener. Man kan som læser fornemme, at der er nogle ting, der er vigtige at komme omkring, og det gør historien både troværdig, stærk og sætter en ramme for en fortælling i bevægelse.

Jeg vil tro at mange unge kan identificere sig med Linea, og serien kan læses af børn fra cirka ti år.

Bogdetaljer

Forlag
Klippe
Faustnummer
53630456
ISBN
9788797117002
Antal sider
511

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser