Bog

Nattoget

Af (
2021
)

Anmeldelse

Nattoget

08 mar.21

Perfekt godnathistorie med indbydende illustrationer viser, at hvis man løser problemerne sammen, er der ingen forhindringer, der er for store.

Nattoget er det tog, der kører indtil kl. 24.00 mod Soveby, og med ombord er alle børnenes drømme. Nogen børn drømmer om prinsesser og drager, andre om uhyrer og nogen om at danse ballet.

Nattogets konduktør er Carl. Han skal sørge for at alle kommer ombord, og han skælder ud, hvis nogen kommer for sent, hvilket den store hvide, te-drikkende yeti ofte gør. Inde i toget er der hyggeligt og varmt, og denne nat er passagererne foruden yetien, hvis drømmer er pigen Lily, Henri, der har været fodboldspiller, men som nu danser ballet, og som har drømmeren Jacob. Desuden er der Prinsesse Anna med den lille drage Ronja på skulderen, som drømmes frem af Vera, og det grønne uhyre, der i virkeligheden slet ikke er noget uhyre, som hører hjemme i Anders’ drømme. Det er af yderste vigtighed, at toget når Soveby inden midnat, og da der pludselig ligger et stort træ på skinnerne, er gode råd dyre. Særligt da passagererne hver især kun tænker på, hvordan de når frem til netop deres drømmer inden midnat. Prinsesse Anna får hurtigt nok af de andres egoisme, og hun skælder sine medpassagerer ud, så de slutteligt går ud i sneen for at flytte det store træ fra skinnerne. Så kan de komme videre.

'Nattoget' er en magisk fortælling, der viser, hvordan verden bliver meget bedre, hvis man udviser hjælpsomhed, og hvis man samarbejder om at løse udfordringerne. Illustrationerne er dejlige og skaber en hyggelig stemning med det varme, lyse tog, der kører mod den vigtige destination Soveby, så børnene kan drømme deres vigtige drømme. Stemningen i Matilda Woods’ smukke tog giver mig associationer til den skønne julebog ’The Polar Express’, der også er filmatiseret. ’Nattoget’ er den perfekte godnathistorie til børn fra ca. 5 år.

Bogdetaljer

Forlag
Gads Børnebøger
Oversætter
Trine Bech
ISBN
9788762736603
Antal sider
81

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer