Bog

Arlo – løven der ikke kunne falde i søvn af Catherine Rayner

Af (
2020
)

Anmeldelse

Arlo – løven der ikke kunne falde i søvn af Catherine Rayner

28 sep.20

En beroligende, smuk og blid historie, der kan hjælpe til med at tømme sindet og skabe ro ved sengetid.

En højtlæsningsstund ved puttetid kan være med til at give den nødvendige ro efter en travl dag fyldt med indtryk, der skal bearbejdes. Løven Arlo kender til det med at have svært ved at koble af, for han er blevet overtræt og kan ikke falde i søvn, uanset hvor hårdt han prøver. Der er enten for varmt eller for koldt, for larmende eller for stille, og til sidst er han helt udkørt. Heldigvis møder han Ugle, der er i stand til at sove dagen igennem, selvom der er mange distraktioner. For Ugle har nogle særlige teknikker, der kan hjælpe til med at slappe af og give slip.

Ugle lærer Arlo en sang om sengetid, der fremmaner tanker om glade steder og får kroppen til at synke ned i den bløde jord. Sangen virker, og i sin iver over at have sovet godt natten igennem, kommer Arlo til at vække Ugle næste morgen. Heldigvis ved han nu, at han kan tilbagebetale tjenesten ved at gentage sangen, som Ugle har lært ham.

Historien om Arlo møder børn i frustrationen over ikke at kunne falde i søvn om aftenen, og gennem mindfulness-teknikker som afslapning og visualisering kan den hjælpe med til at få skabt den nødvendige ro og harmoni i kroppen, så søvnen bedre kan omfavnes.

Bogen er smukt og stemningsfuldt illustreret med varme, bløde og drømmende illustrationer, der er holdt i en skøn palet af skumrings- og måneskinsnuancer. De tegnede dyr er flotte og dragende at se på, lige fra Arlos viltre og storslåede manke til Ugles smukke vingefang og mønstrede fjer. Teksten er enkel og fin, og det blide tempo og det repetitive i ordlyden har en beroligende effekt.

Historien om Arlo er oplagt som godnatlæsning, eller når der er behov for at koble af og skabe ro og balance i løbet af dagen.

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Oversætter
Mau Lindow
ISBN
978-87-406-5867-5
Antal sider
36

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer