Bog

5 minutter i godnat : prinsesser

Af (
2020
)

Anmeldelse

5 minutter i godnat : prinsesser (Prinsesser)

29 apr.20
AfLine Hoffgaard
Skribent

Tolv små godnathistorier med alle de kendte prinsesser fra Disneys magiske univers vil gøre lykke på mange pigeværelser.

Med denne samling af godnathistorier, befolket med Disneys populære prinsesser og heltinder, er der garanteret tøsestemning på pigeværelset ved sengetid. Historierne er korte, og titlen holder, hvad den lover: de tager fem minutter at læse højt. Den litterære kvalitet er på det jævne, og den visuelle side flot i vanlig Disney-stil. Kort sagt; en række underholdende små historier, som vil vække genkendelse og begejstring hos prinsesse- og Disneyfans.

Tag med på tolv små eventyr med Ariel, Jasmin, Snehvide, Pocahontas, Mulan, Tiana, Belle, Vaiana, Tornerose, Rapunzel, Merida og Askepot. Historierne er enkle og fortalt med eventyrgenrens typiske genretræk: lidt fare på færde, en lykkelig slutning og en god morale. Det gør ikke så meget, hvis ikke man kender alle hovedpersoner i forvejen.

Det skinner igennem, at historierne er aflæggere af film. Det er ikke altid let at vride nye historier ud af vellykkede, helstøbte spillefilm og så på bare 5 minutter! Handlingsmæssigt er historierne lidt en tynd kop te, mens billedsiden er helt i top. Disneys brand og univers er en solid publikumsmagnet, og det er netop i genkendelsen og relationen til filmene, at denne bog vil fange målgruppen.

De sidste par år er der udkommet flere samlinger med godnathistorier efter opskriften ”det tager kun fem minutter”, og man fristes næsten til at sige, ”men vi vil så gerne have, at I bliver lidt længere”, for det er sjældent, at ungerne kan/vil nøjes med en kort historie. Jeg er dog også glad for denne type bøger, hvor børnene selv kan vælge en historie, og man som (træt) forælder samtidig ved, at historien ikke tager mere end fem gyldne minutter at læse højt.

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
Oversætter
Iben Falden
Faustnummer
47625017
ISBN
9788711980002
Antal sider
195

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser