Bog

Her kommer verdens stærkeste mand

Af (
2022
)

Anmeldelse

Her kommer verdens stærkeste mand

18 jan.23
AfKatrine Colmorn

En herlig billedbog or fantasifulde børn, der skal sendes til drømmeland med manér.

Bogen hylder barnets fabulerende fantasi, der kan gå i alle mulige og umulige retninger, når den ene ide griber den anden i halen. Den stærke mand kan selvfølgelig klare alle de vilde udfordringer, han møder på sin vej, og de farvestærke tegninger fylder ud og på den relativt korte tekst, der er på rim. Da superhelten ligger i sengen om aftenen, er han omgivet af sit helt almindelige og genkendelige legetøj, der har givet inspiration til dagens vidunderlige eventyr.

Verdens stærkeste mand kan det hele og mere til, og hans bedrifter i denne bog giver ikke altid mening og det skal de heldigvis heller ikke – de er bare seje. Hvad enten han bøjer skydere af metal med de bare næver eller rykker træer op med rode, så er læseren ikke i tvivl om hans imponerende styrke og vilje.

Bogens handling fortælles på rim, og billederne åbner op og giver liv til de relativt få ord på siderne. Det er en billedbog med vægt på billede, hvor disse udnytter al pladsen til fulde og breder sig ud over siderne, fulde af lækre stærke kontrastfarver som turkis og blå, rød og fersken. Der er mange detaljer at kigge på og følge gennem bogens sider, som man måske først lægger mærke til ved anden og tredje gennemlæsning, hvilket giver bogen favoritpotentiale.

Hvad laver superheltens kaninbamse fx, mens dens ejermand har travlt med at slå rekorder og spise sten? Politiet er heller ikke sådan lige at ryste af sig, og sådan er der flere sjove ting at opdage. Det er dog ikke en klassisk findebog med mange meget små objekter, som læseren virkelig skal kigge længe efter, tegningerne her er store og flotte med stærke former og kontraster, der virkelig står frem.

Denne historie er ideel godnatlæsning for de vilde og fantasifulde, når det er tid til at parkere superhelten og finde sovedyret frem. Superheltens kaninbamse har trofast fulgt med på rejsen, klar til det øjeblik, hvor der ville blive brug for den. Og det er der selvfølgelig ved sengetid, når dagens heltemodige præstationer er vel overståede. ”Han er ligesom mig!” sagde min søn begejstret, og sådan tror jeg, at mange børn vil have det.

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Oversætter
Gry Kappel Jensen
Faustnummer
135117773
ISBN
9788740678895
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser