Bog

En prik og en streg : godnateventyr til at tegne på ryggen

Af (
2017
)

Anmeldelse

En prik og en streg : godnateventyr til at tegne på ryggen af Mette Hegnhøj

21 jul.19
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

Dette er en bog uden illustrationer. Meningen er nemlig, at barnet skal ligge på maven, mens nogen læser højt og tegner de historier, der læses, på barnets ryg.

Dette er billedbogen uden billeder. Alle de 15 små fortællinger i ’En prik og en streg’ begynder som eventyr ’Der var engang’ og slutter med sætningen ’Godnat og sov godt’. Sammen udgør de en fin samling af godnateventy, til at tegne på ryggen af hinanden.

’Der var engang en prik og en streg. Men det var løgn. Prikken var i virkeligheden Streg, der havde rullet sig sammen. Og Stregen var i virkeligheden Prik, der havde rullet sig ud’. Der er også historien om Stregen, der skruede bissen på og ville bestemme det hele og Prik og Streg, der ikke kunne enes om, hvornår de skulle spise osten?

Undertitlen refererer til, hvad Prik og Streg også er for nogle størrelser. Med en titel der hedder ’Godnateventyr til at tegne på ryggen’ inviteres der til, at man kan lade fingrene tale på ryggen barnet. Bogen slutter med morsealfabetet, det hemmelige alfabet, som er det nye sprog, Prik og Streg sammen har opfundet.

Det er en smuk bog, der er næsten kvadratisk og med et rillet omslag, der understreger den sanselige oplevelse, bogen indbyder til. Siderne i bogen er sorte og teksten hvid. En invitation til at hvile øjnene og bare lytte.

Man skal selv finde ud af, hvordan man vil tegne det, man læser. Og man behøver ikke være et barn for kunne lide at blive tegnet på. 

En anderledes og sjov bog, der viser hvad børnelitteratur også er og kan og samtidig tager den voksne oplæser med ned ad ’Memory Lane’. Velegnet til hyggelig højtlæsning fra ca. 3 år.

Bogdetaljer

Forlag
Jensen & Dalgaard
Faustnummer
53642101
ISBN
9788771513226
Antal sider
18

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser