Bog

Tillid

Af (
2018
)

Anmeldelse

Tillid af Cecilie Eken

17 jan.19

Andet bind i Karanagalaksen byder på mere storslået sci-fi eventyr med alt, hvad der hører til.

Ombord på Brimdir er Saga undsluppet fyrst Almaz og har forladt sin besatte hjemplanet Hvidøy for at søge hjælp hos Den Øverste Cirkel på Forbundets centrale planet Aohm. Med rådets opbakning og hjælp fra sin mormor Moderabedisse Duchenna er Saga nu på vej mod fyrst Almaz’ hjemplanet Kamenia for at afsige rådets dom. Men alt går galt, og Saga er igen på flugt. I mineplanetens dybe gange møder hun uventet hjælp, og et gensyn med Illarion får nye følelser til at blusse op.

Var du begejstret for tv-serierne ’Westworld’ og ’Lost in Space’, er det oplagt at kaste sig over Cecilie Ekens serie om Karanagalaksen. Der er fart over feltet i denne velskrevne sci-fi serie, der som en stor kærlighedserklæring til genren byder på masser af eventyr, intriger, spænding og kærlighed.

Karakteren Saga lærer mere om sig selv og gennemgår en tydelig udvikling fra første til andet bind. Hun er ikke længere den naive pige, men ser verden i et nyt perspektiv; en erkendelse hun har lært på den hårde måde. Selv om hun er modig og stærk, lader Eken hende bevare den følsomme side, og det klæder fortællingen. Sagas etiske overvejelser går aldrig på kompromis med menneskesynet, modsat fyrst Almaz, der har solgt sin sjæl til djævlen, og nu er et redskab for større magter, der betragter individet som en ligegyldig brik i det store puslespil om overherredømmet.

Ekens interstellare univers er dybt interessant og fortæller om relationer, kultur, race, klima og køn i en tilsyneladende ideel verden, på vej til at krakelere.

Bogdetaljer

Forlag
Høst
Faustnummer
55098611
ISBN
9788763857833
Antal sider
287

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer