Bog

Rod og Bjørne tegner

Af (
2019
)

Anmeldelse

Rod og Bjørne tegner af Hege Østmo-Sæter Olsnes

13 nov.19
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

Hvad gør man, når man gerne vil tegne, men ens bedste ven har brugt alt papiret?

De to venner, Rod og Bjørne, elsker at tegne. Rod bliver så begejstret, at han tegner på alt papiret, fordi han har så mange gode idéer. Da der ikke er mere papir, bruger han bare væggene i hele værelset. Da Bjørne kommer og også gerne vil tegne, er der ikke mere papir, og Rod holder ham væk fra væggen, som han er ved at dekorere. Bjørne kigger sig omkring i værelset og bliver enig med sig selv om at han kan tegne på bagsiden af Rods mange tegninger.

Bjørne sidder stille og øver sig i at holde på blyanten, men så får Rod øje på ham, skynder sig hen og stikker en farveblyant ind i Bjørnes ene øre. Rod bliver så rasende, fordi Bjørne har tegnet på HANS tegninger. Og de stikker i et hyl begge to. Hvad nu?

'Rod og Bjørne tegner' er en virkelig fin lille historie, der viser, at bedste venner slet ikke behøver at være de allerbedste venner hele tiden, uden at noget bliver ødelagt af den grund. Den handler også, om at det er vigtigt, at tænke på andre end sig selv, men især handler den om, at opfindsomhed er vejen frem her i verden.

Den norske forfatter Hege Østmo-Sæter Olsnes har både skrevet historien og illustreret løjerne. Dette er hendes debut, og hendes illustrationer er simpelthen geniale. Allerede på forsiden kan man fornemme, at Rod lever op til sit navn, og hele bogen er så humoristisk tegnet, så man tilgiver ham det hele.

En sød og sjov bog til oplæsning med børn fra ca. 3 år.

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Oversætter
Anne Krogh Hørning
ISBN
978-87-406-5728-9
Antal sider
36

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser