Bog

Rebusløbet

Af (
2019
)

Anmeldelse

Rebusløbet af Bjørn F. Rørvik

27 jul.19
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

Det skæve og skøre makkerpar er tilbage med endnu en finurlig fortælling om de eventyrlystne og lidt naive venner, befriet for pædagogiske pegefingre.

Historien begynder, da Ræven og den rethalede Pattegris opdager et kassedyr, der står og skriver en seddel under et træ. De finder ud af, at den simpelthen deltager i kassedyrenes rebusløb. Grisen og Ræven vil mægtigt gerne være med, især da det ser præmien, men kassedyrschefen vil ikke lade dem deltage og har desuden heller ikke flere startnumre. Men de får til sidst et nummer, som ingen andre ville have, fordi der er blåbær på papiret. Men de skal love ham ikke at fuske.

Så skal de to venner i gang med at løse opgaver, og det er ikke helt så nemt, som de troede. Da de rådfører sig med deres gode veninde Koen, sender hun dem til Kittilsmark i jagten på sjældne dyr. I Kittilsmark kan de både finde snøvledyr, bagmus og radisehajer, siger hun. Men det vil tage mindst fire dage at nå dertil, og de har ikke ret lang tid. Mon ikke bare man kan finde på noget selv, især når ens hoved er fuld af swing?

Bjørn F. Rørviks krøllede hjerne svinger simpelthen i nogle geniale takter sammen med Per Dybvig, hvis billeder veksler mellem at være en smule bizarre på den sjove måde, og som samtidigt kan noget med at skabe de bedste udtryk hos sine karakterer. Sammen bliver alt det skøre mere fantastisk. Skæve former og afdæmpede farver giver bogen dens surrealistiske udtryk.

Helt enormt sjov at læse højt for børn fra ca. 5 år.

Bogdetaljer

Secondary title
En fortælling om ræven og pattegrisen
Forlag
Jensen & Dalgaard
ISBN
9788771515237
Antal sider
48

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser