Bog

Holly - økuller, natløb og en lille hvid løgn

Af (
2022
)

Anmeldelse

Holly - økuller, natløb og en lille hvid løgn

19 aug.22

Andet bind i serien om Holly og hendes venner, der skal på lejrskole, er for store børn, der kan lide detektiv-historier.

Holly er hørehæmmet og i første bind fik hun sit neongrønne høreapparat, der udover at hjælpe hende med at høre, også forsynede hende med superhørelse.

Klassen skal på lejrtur til Hjortø, og Holly er lidt bekymret for, hvordan det kommer til at gå. Heldigvis har hun sine to venner med. Inden afrejse skulle eleverne skrive, hvem de helst vil sove sammen med. Holly skrev Zara, som er megasej og tør sige sin mening, og selvfølgelig veninden Jose. Men Jose kommer på et helt andet værelse, og Holly føler sig meget alene. Klassen har tre lærere med på turen Kresten K., Caroline og Isabel. Sidstnævnte er helt ok, men de to andre er ret forfærdelige, særligt Karsten K.

Da der begynder at forsvinde ting fra både elever og lærere, anklages Holly for tyverierne, for hun tør ikke fortælle, at hun faktisk selv har fået stjålet noget, nemlig hendes bamse, som hun egentlig er for gammel til at sove med. Hvordan skal trekløveret løse mysteriet om tyverierne, når Jose er vred på Holly over det med værelserne?

Bind to byder på både venskab og mystik som i første bind, og denne gang har der også sneget sig følelser af jalousi og svigt ind mellem de tre venner. Historien er forholdsvis let at læse, og det er så fint, at serien har fokus på de problematikker der kan opstå, når man har et handikap. Bogen indeholder fine s/h illustrationer af Maria Buchmann, som letter læsningen og tilfører yderligere humor. Hvor første bind er opsigtsvækkende neongrønt, er bind to skriggult og suger øjnene til sig.

Bogdetaljer

Forlag
Gads Børnebøger
Faustnummer
62547189
ISBN
9788762740280
Antal sider
182

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer