Bog

Donna finder hjem

Af (
2021
)

Anmeldelse

Donna finder hjem

10 jun.21
AfAnnie Christensen
Skribent

En fin og hjertevarm billedbog om at være en lille hundehvalp i en stor verden og mangle et sted at høre til.

Kom med inden for i et lille, elskeligt hundesind, når hundehvalpen Donna drager ud i verden for at finde en familie at bo hos. Merete Pryds Helle er kendt for sine prisvindende romaner for voksne, men her har hun begået en sød og rørende historie fortalt i hundeperspektiv om at finde hjem.

Hundehvalpen Donna har det så dejligt hos sin mor og sine søskende. Men en dag går døren op, og fremmede hænder rækker ned og tager hendes søskende op. Én efter én forsvinder de alle sammen uden at nogen vælger Donna. Pludselig er der alt for tomt i kurven og for stille i huset, og det får Donna til at begive sig ud på en spontan og lidt farefuld rejse for at se, hvad der venter udenfor. Heldigvis ender hun lige præcis der, hvor hun skal være.

Merete Pryds Helles tekst er dejligt sanselig med knirkende døre og strimler af lys. Hun leger med sproget og skaber rytme i form af gentagelser i både ord og handling, når hundehvalpene efter tur hentes af deres nye ejere. Da Donna endelig finder nogen at putte sig ind til igen, gentages det nu kendte ordvalg, og vi ved derfor, at hun har fundet et sted at høre til. Forsiden er indbydende, og bogens farverige, bløde og stemningsfulde illustrationer i Charlotte Pardis indlevende streg kompletterer tekstens sanselige univers.

Den lille, gule hundehvalp med de store øjne scorer højt på nuttethedsbarometeret, og historien vil skabe glæde hos hundeglade børn og nok også give næring til ønsket om selv at få et kæledyr. Donna er slet ikke til at stå for, og hun kan nydes af børn fra 3 år.

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
Faustnummer
38890433
ISBN
9788711987063
Antal sider
36

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser