Profil
AfAnne Juul Andersen

Medlem i

10 år 2 måneder
Jeg er uddannet cand. mag i Nordisk Sprog og Litteratur og Æstetik og Kultur fra Aarhus Universitet.

Jeg har altid interesseret mig for litteratur og læst meget. Derfor har jeg en bred litterær viden, Jeg har specialiseret mig indenfor nyere dansk skønlitteratur fra 1990 til 2014.


Anmeldelser af Anne Juul Andersen

June

Pernille Abd-El Dayems romandebut mikser med stor sproglig sikkerhed barndomserindringer og ferieskildringer med beskrivelser en ung kvindes afsøgning af sin egen identitet.

Ilkas arv

Blædel fortsætter effektivt sin serie om Ilka, der arver sin fars bedemandsforretning. En trilogi til dig der elsker en god familiehistorie og måske også læser en krimi i ny og næ.

Koral

Suzanne Brøggers romanbiografi "Koral" er en forkortet og nykomponeret udgave af hendes tre epokegørende og berømte autofiktive føljetonbind "Creme Fraiche", "Ja" og…

Afgrunden

Kim Leine leverer igen en fængslende og meget velskrevet historie, der cementerer ham som en af Dannmarks største forfattere. Romanen er en læseoplevelse ud over det…
 • Gode romaner til læsekredse

  Indtil vanvid, indtil døden

  Fremragende og tankevækkende roman om en dansk kvinde, der efter sin mands død i 1942 tager på rekreation i München og oplever hverdagen i det nazistiske Tyskland.
  Læs mere

  Overleverne

  Af Alex Schulman

  Overleverne

  Alex Schulman har skrevet en stærk og uafrystelig fortælling om barndom, fortrængninger og skrøbelige familiedynamikker.
  Læs mere

  Halvt i himlen

  Af Lone Hørslev

  Halvt i himlen

  Lone Hørslev har skrevet en fornøjelig og forførende roman om sin oldemors ungdom i 1920’ernes København. En knaldgod læseoplevelse, som både underholder og oplyser.
  Læs mere

  Det, du ikke vil vide

  Af Birgithe Kosović

  Det, du ikke vil vide

  Birgithe Kosovic har skrevet en stærk og modig bog om livet i sin multikulturelle familie med afstikkere til landet, der engang hed Jugoslavien.
  Læs mere

  Rampen

  Af Jesper Stein

  Rampen

  Hudløst ærlig biografisk roman om, hvordan en smertefuld skilsmisse trækker spor langt ind i fremtiden.
  Læs mere

  Tabita

  Af Iben Mondrup

  Tabita

  Endnu en stærk roman af Iben Mondrup, som på mageløs vis skildrer et nådesløst sammenstød mellem den grønlandske og danske verden gennem pigen Tabitas møde med en dansk familie.
  Læs mere

  Højsangen fra Palermovej

  Af Annette Bjergfeldt

  Højsangen fra Palermovej

  Annette Bjergfeldts romandebut er en aldeles fremragende, vild, fabulerende og velskrevet roman om jagten på den store kærlighed.
  Læs mere

  Vaniljehuset

  Af Mich Vraa

  Vaniljehuset

  Helstøbt og velfortalt historisk roman om Dusinius, som kommer fra fattige kår i Odense. Hans drøm er at blive rig og berømt, og det bliver han, men lykkelig?  
  Læs mere

  Der hvor du ikke vil hen

  Af Astrid Saalbach

  Der hvor du ikke vil hen

  Medrivende slægtsroman med rammende tidsbilleder om to kvindeskæbner og kvinders muligheder eller mangel på samme i første halvdel af 1900-tallet.
  Læs mere

  Hvide blomster

  Af Sissel-Jo Gazan

  Hvide blomster

  Der er rigtig mange tråde i romanen, men de er mesterligt styret af Gazan, så man halser igennem de godt 500 velskrevne sider.
  Læs mere

  Løg trækker tårer

  Af Dorrit Willumsen

  Løg trækker tårer

  Surrealistisk, skarpt og sødmefyldt fortæller Dorrit Willumsen om en kvinde, der har fået nok og går sin vej. 
  Læs mere

  Kærlighedens år

  Af Johanne Mygind

  Kærlighedens år

  Imponerende og velskrevet debutroman om tre generationer af kvinder, jagten på at finde sig selv, frihed, lighed og prisen for det hele.
  Læs mere