Bog

Havets børn

Af (
2018
)

Anmeldelse

Havets børn af Anna Ekberg

26 sep.18

Som ved en nedtælling til en stor eksplosion løber personerne paniske mod deres endelige skæbne i veldrejet spændingsbog.

’Havets børn’ er en bog om de ringe, der breder sig som tsunamier omkring dig, hver gang du træffer et valg. En fortælling om skæbnen og om at gribe chancen, mens tid er. Om at være sin egen lykkes smed og tage sagen i egen hånd for at forandre livet.

Jeg kæmper stadig lidt med en angstfremkaldende kvalme, siden jeg lagde bogen fra mig. En følelse af håbløshed har greb i mig. Er der virkelig så megen ondskab og så lidt godhed i verden? Jovist er der små lysglimt af håb og kærlighed, men er det nok? ’Havets børn’ er en bog, der gav mig lyst til at kramme mine kære lidt mere og være mere end taknemlig over det liv, jeg har. Nu er du advaret, hvis du går i gang.

En dansk kvinde, Rebekka, mistede sit ufødte barn og sin mor ved et trafikuheld i Uganda for 17 år siden. Hun kæmper stadig med traumerne og en krop, der er mærket af uheldet, hun ikke burde have overlevet. Skæbnen og døden vil snart gribe ind i hende liv endnu engang.
En politimand, Kim, står med en myrdet afrikansk kvinde. Hun er blevet lemlæstet efter drabet. Det ene ben er fjernet. Er det en partering, der er gået galt, eller hvad afgjorde, at benet skulle skaffes af vejen?
Et sted i Afrika følger vi en flok kidnappede børnesoldater, der er under ledelse af Obersten. En mand der på den mest grusomme måde styrer børnene med frygt, vold og voldtægt. Han dræber gerne et barn eller to for at få de andre til at blive. Vi følger Angle, en pige, der har overlevet syv år hos Obersten. Hun har lært at dræbe, når hun skal. Hun har en plan om at flygte fra overgrebene, koste hvad det vil. Men hvor kan hun løbe hen?

Bag navnet Anna Ekberg finder man de to forfattere Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinreich. ’Havets børn’ er den tredje bog, de har skrevet sammen under dette synonym. Det er efter min mening klart den bedste. Skal jeg sammenligne den med andre bøger, må det være Drageløberen af Hosseini og Den stjålne vej af Riebnitzsky.

Bogdetaljer

Forlag
Politiken
Faustnummer
54220243
ISBN
9788740039269
Antal sider
401

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer