Profil
AfAnny Skov Madsen

Medlem i

15 år 4 måneder
Pensionist. Tidligere bibliotekar ved Vejle Bibliotekerne

Anmeldelser af Anny Skov Madsen

Slugt

Kunstens fortærende længsel og uro er beskrevet lyrisk og sanseligt i Christina Englunds roman om fotografen Francesca Woodmans korte og intense…

Glasluft

I en misantropisk stemning med glimt af lys bliver det lokale perspektiv universelt  i enspænderen Elvine Brinks optegnelser om livets paradokser og skrøbelighed.

Tabita

Endnu en stærk roman af Iben Mondrup, som på mageløs vis skildrer et nådesløst sammenstød mellem den grønlandske og danske verden gennem pigen Tabitas møde med en dansk familie.

Nora

Merete Pryds Helle føjer nye facetter til Noras historie i sin gendigtning af Et dukkehjem. I et fint lyrisk sprog spejler hun også kvindens kærlighedsillusioner og valg i dag.

Bånd

Det ægteskabelige drama, hvor en mand forlader sin familie for en ny forelskelse, giver et fascinerende indblik i de brændende følelser og følgerne for hele familien.

Telefon

Ida Jessen viser sig atter som en sikker stilist à la Herman Bang i denne mesterligt fortalte roman. Via fortættede telefonsamtaler får vi nye detaljer om tragedien i Hvium.

Indhold af Anny Skov Madsen

 • Kunsten at vandre og tænke

  Vejen

  Af Cormac McCarthy

  Vejen

  Den Pulitzer-vindende forfatter Cormac McCarthy er død. Hans mest kendte værk er 'Vejen', der blev filmatiseret i 2009 under titlen 'The Road'.   
  Læs mere

  Åben By

  Af Teju Cole

  Åben By

  Fortælleren skaber en fortættet stemning, mens han vandrer i New Yorks gader. Han tænker over livet, historien, 9/11’s indvirkning på verden, væggelus og venskab. 
  Læs mere

  Fodrejse

  Af H. C. Andersen (f. 1805)

  Fodrejse

  H.C.Andersens litterære gennembrud er et sprudlende værk, et festfyrværkeri af løssluppen fantasi, som ikke passer ind i nogen litterær genre.
  Læs mere

  Vandringer med et æsel i Cevennerne

  Let og levende skriver Stevenson om at vandre sammen med et æsel i et uvejsomt terræn. Man frydes over det langsomme tempo og de fine iagttagelser, skrevet med en mesters pen.
  Læs mere

  Om at gå i is

  Af Werner Herzog

  Om at gå i is

  En intens, lyrisk skildring af en vandring fra München til Paris midt i vinterens hjerte giver en unik indsigt i, hvad vandring og pilgrimsfærd er og betyder.
  Læs mere

  Vandreren

  Af Adriaan van Dis

  Vandreren

  Stilfærdigt indigneret og sørgmuntert møde mellem en hund og en gentleman. Et møde, der vender op og ned på ret og vrang og ikke mindst, synet på andre kulturer.
  Læs mere

  Sneleoparden

  Af Peter Matthiessen

  Sneleoparden

  Peter Matthiesen drager op i Himalaya for at studere sneleoparden. På ekspeditionen får mødet med tibetansk religion afgørende betydning for ham.
  Læs mere

  Manden der går tur

  Af Jiro Taniguchi

  Manden der går tur

  Enkelthed, harmoni og ro præger denne helstøbte japanske graphic novel om en mands gåture. Bogen maner behændigt sindet til ro og truer ligefrem med at sætte tiden i stå.
  Læs mere
  Gående

  Gående

  Af Thomas Bernhard

  Gående

  Velgørende galde og sproglig virtuositet er hovedingredienserne i Bernhards fortælling om to forkrampede mænd, der bevæger sig på vildveje i filosofi,…
  Læs mere

  Under uret

  Af Thomas Boberg

  Under uret

  Eksistentielle vandringer og skæbnesvangre møder i et litterært værk.
  Læs mere

  L

  Af Erlend Loe

  L

  En finurlig og humoristisk historie om en anderledes ekspedition bygget på en spændende, men måske lidt løs teori.
  Læs mere

  Hannah

  Af Hanne Højgaard Viemose

  Hannah

  Romandebut om bananer, bare bryster og barske bekendtskaber, men også om overmod og overlevelse outback - med andre ord: En backpackers bekendelser.
  Læs mere

  En fodrejse fra Rostock til Syrakus

  Af Friedrich Christian Delius

  En fodrejse fra Rostock til Syrakus

  At være borger i et land, der ikke giver sine indbyggere mulighed for at se verden uden for dets grænser eller: DDR før murens fald - det handler denne bog om.
  Læs mere

  Berlin-Moskva

  Af Wolfgang Büscher

  Berlin-Moskva

  Tag med Wolfgang Büscher på en anderledes rejse østover, hvor fortiden, skyld og skam giver stof til refleksion og eftertanke. Simpelthen en sproglig perle.
  Læs mere

  Den evige jøde

  Af Bergljot Hobæk Haff

  Den evige jøde

  Jøden og lægen Isak Juan da Costa og hans datter vandrer på kryds og tværs gennem Europa i første halvdel af 1500-tallet, forfulgte og diskriminerede - På deres færd som ender i…
  Læs mere

  Isola

  Af Madeleine Hessérus

  Isola

  Fascinerende svensk roman om en kvinde, der får storbyallergi og tager på skovtur – i 12 måneder, måske mere.
  Læs mere

  Harold Frys usandsynlige pilgrimsfærd

  Sympatisk men desværre også lidt kedelig roman om en ældre herres pilgrimsrejse gennem England for at besøge en gammel ven, der ligger for døden.
  Læs mere

  Ind

  Af Thure Erik Lund

  Ind

  En midaldrende ægtemand beslutter sig for at droppe konformiteten og både fysisk og psykisk rejse til fjerne afkroge, hvor han kan udøse sin galde over alt og alle
  Læs mere

  Dantes guddommelige komedie

  Digterværk, som skildrer Dantes vandring sammen med digteren Vergil fra Helvede gennem Purgatoriet (Skærsilden) til Paradis.
  Læs mere

  Om at vandre

  Af Henry Thoreau

  Om at vandre

  Gå tur med Thoreau og oplev hans særlige lydhørhed over for naturen, som han udfolder sammen med en skarp civilisationskritik og filosofiske betragtninger om livet.
  Læs mere