12 jun.22

Bogliste

Kunsten at vandre og tænke

Bøger på listen

Vejen

Af Cormac McCarthy

Vejen

Omstrejfende væsener på jagt efter mad under en sortnende himmel. Cormac McCarthys 'Vejen' er en dystopisk rejse uden andet mål end overlevelse. Filmatiseret i 2009…
Læs mere

Åben By

Af Teju Cole

Åben By

Fortælleren skaber en fortættet stemning, mens han vandrer i New Yorks gader. Han tænker over livet, historien, 9/11’s indvirkning på verden, væggelus og venskab. 
Læs mere

Fodrejse

Af H. C. Andersen (f. 1805)

Fodrejse

H.C.Andersens litterære gennembrud er et sprudlende værk, et festfyrværkeri af løssluppen fantasi, som ikke passer ind i nogen litterær genre.
Læs mere

Vandringer med et æsel i Cevennerne

Let og levende skriver Stevenson om at vandre sammen med et æsel i et uvejsomt terræn. Man frydes over det langsomme tempo og de fine iagttagelser, skrevet med en mesters pen.
Læs mere

Om at gå i is

Af Werner Herzog

Om at gå i is

En intens, lyrisk skildring af en vandring fra München til Paris midt i vinterens hjerte giver en unik indsigt i, hvad vandring og pilgrimsfærd er og betyder.
Læs mere

Sult

Af Knut Hamsun

Sult

Knut Hamsuns 'Sult' er en bog om rejser. Ikke rejser til fjerne, eksotiske steder, men rejser ind i sjælen, ind i sulten og ind i 1890ernes Kristiania. 
Læs mere

Vandreren

Af Adriaan van Dis

Vandreren

Stilfærdigt indigneret og sørgmuntert møde mellem en hund og en gentleman. Et møde, der vender op og ned på ret og vrang og ikke mindst, synet på andre kulturer.
Læs mere

Sneleoparden

Af Peter Matthiessen

Sneleoparden

Peter Matthiesen drager op i Himalaya for at studere sneleoparden. På ekspeditionen får mødet med tibetansk religion afgørende betydning for ham.
Læs mere

Tema

Tema

Mobile læseoplevelser

En krisetid forandrer på alle menneskelige strukturer, ikke mindst på den måde, vi bevæger os på – Mere skærmtid og stillesiddende opgaver ændrer også vores læsevaner. Litteratur kobles på bevægelse.
Læs mere