12 okt.21

Bogliste

Kunsten at vandre og tænke

Bøger på listen

Fodrejse

Af H. C. Andersen (f. 1805)

Fodrejse

H.C.Andersens litterære gennembrud er et sprudlende værk, et festfyrværkeri af løssluppen fantasi, som ikke passer ind i nogen litterær genre.
Læs mere

Vandringer med et æsel i Cevennerne

Let og levende skriver Stevenson om at vandre sammen med et æsel i et uvejsomt terræn. Man frydes over det langsomme tempo og de fine iagttagelser, skrevet med en mesters pen.
Læs mere

Åben By

Af Teju Cole

Åben By

Fortælleren skaber en fortættet stemning, mens han vandrer i New Yorks gader. Han tænker over livet, historien, 9/11’s indvirkning på verden, væggelus og venskab. 
Læs mere

Om at gå i is

Af Werner Herzog

Om at gå i is

En intens, lyrisk skildring af en vandring fra München til Paris midt i vinterens hjerte giver en unik indsigt i, hvad vandring og pilgrimsfærd er og betyder.
Læs mere

Sult

Af Knut Hamsun

Sult

Knut Hamsuns 'Sult' er en bog om rejser. Ikke rejser til fjerne, eksotiske steder, men rejser ind i sjælen, ind i sulten og ind i 1890ernes Kristiania. 
Læs mere

Vandreren

Af Adriaan van Dis

Vandreren

Stilfærdigt indigneret og sørgmuntert møde mellem en hund og en gentleman. Et møde, der vender op og ned på ret og vrang og ikke mindst, synet på andre kulturer.
Læs mere

Sneleoparden

Af Peter Matthiessen

Sneleoparden

Sammen med en feltbiolog drager den zen-buddhistisk-interesserede Peter Matthiesen op i Himalaya for at studere sneleoparden - På ekspeditionen får mødet med tibetansk religion…
Læs mere

Manden der går tur

Af Jiro Taniguchi

Manden der går tur

Enkelthed, harmoni og ro præger denne helstøbte japanske graphic novel om en mands gåture. Bogen maner behændigt sindet til ro og truer ligefrem med at sætte tiden i stå.
Læs mere

Tema

Tema

Mobile læseoplevelser

En krisetid forandrer på alle menneskelige strukturer, ikke mindst på den måde, vi bevæger os på – Mere skærmtid og stillesiddende opgaver ændrer også vores læsevaner. Litteratur kobles på bevægelse.
Læs mere