Bog

Carl - da Carl og Fanny næsten fandt en skat

Af (
2021
)

Anmeldelse

Da Carl og Fanny næsten fandt en skat

09 jun.21

En skattejagt i skoven forvandler sig til en smuk og nænsom historie om naturens gang i ottende billedbog i den mesterlige serie om elefantungen Carl.

Billedbøgerne om den uimodståelige elefantunge Carl af makkerparret Ida Jessen og Hanne Bartholin har efterhånden fået klassikerstatus, og det er velfortjent. Ida Jessen formidler børns store følelser med både sårbarhed og styrke, og Hanne Bartholins blide og smukke akvareller er små kunstværker i sig selv.

I denne bog tager Carl og bedstevennen Fanny på skattejagt i skoven. Hånd i hånd stavrer de ind i skoven, spiser bær og går på opdagelse. Undervejs finder de en lille, død fugl. Den skal have en ordentlig begravelse, så derfor tager de den med. De kommer længere ind i skoven, og de finder flere skatte, også nogle de bliver lidt forskrækket over. For enden af skoven møder de uventet Farmor og Gamle hr. Grå, og sammen sender de fuglen godt afsted på dens sidste rejse.

’Da Carl og Fanny næsten fandt en skat’ er en stille og hjertevarm historie om naturens gang. Samtidig viser bogen, at ordet skat kan have flere betydninger, og at en tæt, varm relation generationer imellem også er dyrebar som en skat. Ida Jessen og Hanne Bartholin viser på hver deres måde en særlig forståelse for børns følelser, fantasi og erfaringsverden. Teksten er enkel og præcis, og den kompletteres på smukkeste vis af de bløde og stemningsfulde akvareller, der med dæmpede og rolige farver viser elefantungernes mimik og skovens mystik.

Billedbøgerne om Carl kan læses fra ca. 3 år, og de mindste bliver heldigvis heller ikke snydt, for til børn fra 1-års alderen findes pegebogsserien ’Carl for de mindste’.

Bogdetaljer

Forlag
Høst
Faustnummer
38892797
ISBN
9788702302585
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer