Bog

Carl er glad

Af (
2019
)

Anmeldelse

Carl er glad af ida Jessen

03 jun.19

Elefantungen Carl er tilbage i endnu en charmerende billedbog for de allermindste fra cirka 1 år.

Det succesfulde makkerpar Ida Jessen og Hanne Bartholin har tidligere udgivet seks billedbøger om elefantungen Carl for de lidt større børn. Serien om Carl for de mindste er lige så stor en succes. Også her er tekst og tegninger i fuld samklang og afspejler genkendelige hverdagssituationer med lige tilpas dramatik. Teksten er kortfattet og i øjenhøjde med småbørn, og tegningerne er helt enkle med en dæmpet farvelægning, og de er meget udtryksfulde og charmerende.

Selv om Carl er en elefantunge, vil små børn uden videre kunne identificere sig med ham. Carl opfører sig fuldstændigt som et lille barn. Han er ganske uimodståelig og følger på småbørnsvis sine lyster, selv om de ikke altid falder i de voksnes smag.

I 'Carl er glad' skal Carl sove til middag sammen med farmor, men Carl er lækkersulten. Da farmor sover, lister han ud i køkkenet og finder sukkeret. Et mægtigt nys spreder sukker over hele gulvet, og Carl lister ud efter sine flotte røde gummistøvler. På farmors søvnige spørgsmål,hvad han laver, hvisker han ”jeg skal danse sukkerdans”. Typisk for de voksne hører farmor kun efter med et halvt øre, og Carl kan uhindret give sig hen i den frydefuldt knasende sukkerdans.

Bogen har et handy kvadratisk format og er trykt på kraftigt papir, så den kan holde til mange genlæsninger. Det bliver der brug for, og barnet og den voksne vil uden tvivl sammen more sig over Carls herlige sukkerdans.

Bogdetaljer

Forlag
Høst & Søn
Graphic
Hanne Bartholin
ISBN
9788763859783
Antal sider
32

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer