Bog

Carl - da Carl næsten gav Albert væk

Af (
2020
)

Anmeldelse

Carl - da Carl næsten gav Albert væk af Ida Jessen og Hanne Bartholin (ill.)

14 maj.20

De fleste kender de elskede børnebogsklassikere om elefanten Carl, hvori tingene aldrig går helt som planlagt. Heller ikke til Sankt Hans.

Det er Sankt Hans, og alle hjælper med at bygge bål, både venner og familie. Carl glæder sig så meget, at han springer rundt. Men hans gode veninde Fanny er ikke glad. Hun er rigtig ked af det, fordi hun ingen søskende har. Carl lægger sin snabel om hende og siger, at hun gerne må få hans lillebror Albert, for ham kan han sagtens undvære.

Da bålet skal tændes, vil Fanny gerne tænde det sammen med Albert, og det gør Carl ked af det. Heldigvis ender Fanny med at forsikre Carl om, at han er hendes bedste ven. Og hun er også hans bedste ven. Resten af aftenen hygger de sig allesammen og synger bålsang og rister deres mad på lange trækæppe. En dejlig midsommeraften trods alt.

Ida Jessen og Hanne Bartholin har tidligere sammen udgivet seks bøger om Carl, som alle er højt elsket af både familier og anmeldere. Historierne indeholder genkendelige situationer fra hverdagen i småbørnsfamilier. Ida Jessen og Hanne Bartholin viser en særlig forståelse for de følelser man har, når man er barn. Desuden bliver man simpelthen så glad af at kigge på Hanne Bartholins fantastiske illustrationer. Fortællingerne om den kære elefant er et skønt bekendtskab og kan læses sammen med de små, som kan genkalde sig de mange overvældende følelser, Carl har.

Bogdetaljer

Forlag
Høst
Graphic
Hanne Bartholin
ISBN
978-87-638-6369-8
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer