Bog

Skarp på biller

Af (
2023
)

Anmeldelse

Skarp på biller

20 jun.23

Endnu en engagerende, informativ og smukt illustreret bog i serien ’Skarp på… ’. Denne gang handler det om biller, som der heldigvis endnu findes mange af.

Biller tegner sig for ca. 1/4 af alle beskrevne dyrearter på jorden! Nogle mener, at de faktisk udgør helt op til 1/3 af alle dyrearterne. Men hvad er en bille?

En bille er et insekt med seks ben, en treleddet krop og to følehorn, der stikker ud fra hovedet. De lever nærmest overalt, også i vores huse. Nogle lever af blade og rødder, mens andre lever af ådsler eller jager andre dyr. De kan også æde uld, korn og lort. Biller kan inddeles i fire hovedgrupper; rovdyr, planteædere, altædere og nedbrydere. De er lige så forskellige som mennesker, men fordi deres liv udspiller sig i et mikrounivers, bemærker vi dem sjældent, og derfor er en bog som denne af største vigtighed.

Owen Davey er en vidunderlig kunstner, hvis charmerende vintageillustrationer tiltrækker både voksne og børn. Han har tidligere skrevet forrygende bøger i serien om både katte, hajer, krokodiller. Få af os kender ret meget til insekter, og de kan nemt misforstås. Desuden ødelægger vi rigtig mange af deres levesteder, og det er en katastrofe, da de er altafgørende for jordens samlede økosystem. 

Bogdetaljer

Forlag
Gads Børnebøger
Oversætter
Leif Schack-Nielsen
Faustnummer
135770086
ISBN
9788762742024
Antal sider
37

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer