Bog

Skarp på frøer

Af (
2023
)

Anmeldelse

Skarp på frøer

02 maj.23

Endnu en vidunderlig bog i serien, som ikke blot er smukt tegnet, men som også er forrygende formidlet.

Owen Daveys visuelle stil er perfekt til at gengive farver og mønstre, og serien er heldigvis en del af en voksende tendens med fantastisk illustreret faglitteratur. 

"Alle tudser er en form for frøer, men det er ikke alle frøer, der er tudser".

Frøer er rovdyr, og de spiser stort set alt, der kan passe ind i deres brede mund. De lever over næsten hele verden undtagen i Antarktis. De har et ekstra øjenlåg, som de kan se gennem, men de har til gengæld ikke et ydre øre ligesom mennesker. Frøer kan optage vand og luft gennem huden, så de behøver ikke at drikke, men kan desværre også tørre ud. De skifter ofte deres hud, og derefter æder de deres gamle næringsfulde hud. De spiser også insekter ved at rulle tungen ud som en fjeder og ramme byttet.

De fleste frøer lægger æg, men få arter springer haletudsestadiet over, og kan derfor yngle på land. Der findes også frøer, som er meget farvestrålende, hvilket betyder "Hold dig væk. Jeg er giftig!". Heldigvis er hovedparten af alle frøer helt uskyldige, selv Goliatfrøen, selvom den kan veje op mod 2,7 kg! Frøer er afhængige af at have adgang til vandhuller, som ikke er forurenede.

Teksten byder på et væld af informationer, og bogen er overskuelig at finde rundt i. Den afslører de særlige egenskaber hos frøarter over hele verden, og der er store variationer. Det ved vi, fordi der indtil er afdækket over 4000 frøarter, lige fra frøer der har vorter med gift, eller kemikalier, øjne med forskellige pupilformer, klæbrige tunger eller voksagtig solbeskyttelse til de varme dage.

 

Bogdetaljer

Forlag
Gads Børnebøger
Oversætter
Leif Schack-Nielsen
Faustnummer
135309788
ISBN
9788762742000
Antal sider
35

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer