Bog

Den store bog om fugle

Af (
2022
)

Anmeldelse

Den store bog om fugle

24 okt.22
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

En på alle måder stor billedbog om fugle, der er vidunderligt illustreret af forfatteren.

'Den store bog om fugle' kommer omkring familierelationer mellem fugle, observation af fugle, deres fjer og flyvning samt fugle på farten. Enkelte fugle har endda fået et kort kapitel.

På de første sider, der viser "Fuglefamilietræet", har Yuval Zommer vendt siderne, så der er langt bedre plads til at udfolde familietræet med de syv forskellige fugletyper. Der er gode råd til, hvordan man får flest mulige fugle at se, når man er ude som fuglekigger. Under kapitlet om fjer forklares det enkelt og grundigt, hvad fjerenes funktioner er. 

Opslagene med de enkelte fugletyper er tegnet på store flotte dobbeltsider, hvor siderne om lunder indeholder sjove og underholdende facts, og opslaget med hvidhovedede havørne og albatrosser er helt vidunderlige. Om flamingoer lærer vi, at hvis de har det for varmt, tisser de blot ned ad de tynde ben, så afkøles de igen. Vi præsenteres for forskellige former for fuglenæb, og hvad de bruges til, og hører om, hvorfor fugle synger. Sidst men ikke mindst fortæller bogen om, hvordan vi kan hjælpe med at passe på fuglene. Der er et særligt æg, som man skal holde øje med hen over 15 sider, og hvis dette viser sig at være for svært, gives der hjælp til slut.

'Den store bog om fugle' er en rigtig flot bog med spændende tekst, hvis niveau løftes adskillige grader pga. de smukke illustrationer. Yuval Zommer har desuden fået oversat ’Den store bog om træer’ og ’Den store bog om bier’, og sammen med ’Den store bog om fugle’ danner de en serie af fabelagtig flotte fagbøger til børn.

Bogdetaljer

Forlag
Mammut
Oversætter
Jonas Sahl Jørgensen
Faustnummer
134472111
ISBN
9788794214087
Antal sider
64

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser