Bog

Dyrenes fantastiske bygningsværker

Af (
2023
)

Anmeldelse

Dyrenes fantastiske bygningsværker

28 jun.23
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

Emilia Dziubak illustrerer og levendegør med mange detaljer og stor skønhed utallige konstruktioner, der er bygget af dyr.

Bogen viser, hvor geniale dyr er, og hjælper med at danne grobunden for en forståelse af den verden, der eksisterer udover vores næsetip.

Vi præsenteres for boliger på jorden, under jorden, i træerne, på og i vandet samt flere andre fantasifulde steder. Dyr bygger deres boliger af eks. grene, blade, sand, skaller eller menneskeskabte genstande. Nogle fugle, som eks. rødkælken, bygger reder af blade og mos i fordybninger i jorden, hvorimod landsvalerne bygger deres reder under tage og broer ud af mudder, gødning og spyt, som forstærkes med græs og hår.

Edderkopper væver spind, der er lige så forskellige som vores huse. Der findes mange forskellige snegle, hvor nogle altid har deres hus med sig. Desuden findes der mange pattedyr, hvis huler også er under jorden, men der findes også dyr, der bor sammen med os i vores huse, og det er ikke kun pattedyr! Og hvis man kigger lidt på ens eget hus, kan man måske se, at det er inspireret af de mange geniale konstruktioner fra dyrenes verden.

Hver side i bogen er spækket med farvestrålende detaljer og informationer. Emilia Dziubak er en vanvittig dygtig illustrator, som fylder siderne ud, og det bliver aldrig for meget. Hun har bygget bro mellem forskellige ordner af bla. insekter, spindlere, fugle og fisk, ved at vise, hvem der lever i træer, under vand osv. Og hun har opbygget en form for kodningssystem af pile, bølger og linjer som øverst på hver side viser, om vi er over eller under overfladen.

Emilia Dziubak får os til at se verdens mange andre beboere som sansende og følende væsner, der arbejder hårdt for at skabe et sikkert sted til familien. Ganske som vi selv gør.

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Oversætter
Jeannie Morrigan Hee Malling
Faustnummer
135839566
ISBN
9788740689471
Antal sider
0

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser