Bog

Gang på jord

Af (
2021
)

Anmeldelse

Gang på jord

01 mar.21
AfLine Hoffgaard
Skribent

Forunderlig og vidunderlig lille historie om jorden under vores fødder og alle de skatte, der gemmer sig her.

Under jordoverfladen gemmer der sig mange spændende ting, detaljer og liv. I denne smukt illustrerede billedbog inviteres læseren med ind i historien og med på to brødres gåtur, hvor de snakker om, hvad der kan tænkes at gemme sig nede i jorden. En fin og poetisk historie til børn fra 5 år, som gerne vil have noget at tænke over.

To brødre er ude at gå tur med deres hund. Lillebror spørger, om der mon er regnorme nede i jorden, men det er der for tørt til her, siger storebror. Det får lillebror til at ønske, at de boede et sted med frugtbar jord. På deres videre gåtur taler lillebror, om der så er kaninhuller, underjordiske floder, guldminer og dinosaurer nede i jorden, men hver gang afviser storebror det med, at det ikke findes her.

Sideløbende med brødrenes gåtur og snakke kan læseren følge med i, hvad der gemmer sig nede under jordoverfladen. Her ser man alle de ting, som lillebror drømmer om. Dette engagerer læseren aktivt og skaber et moment af spænding, når læseren kan se noget, som hovedpersonerne ikke kender til.

Det er en virkelig flot og original billedside med kontrasten mellem de ”kedelige” ufrugtbare landskaber og de fine detaljer og tegn på liv under jordoverfladen. Husk også at få den allersidste side med fodbolden og perspektivet med som en lille krølle på historien.

Bare fordi man ikke lige kan se det, behøver det ikke betyde, at det ikke eksisterer. Det gælder både over og under jordoverfladen i denne historie, som vækker forundring og pirrer nysgerrigheden. 

Bogdetaljer

Forlag
Arkimedes
Oversætter
Anja Andersen
ISBN
9788775430024
Antal sider
38

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser