Bog

Det fantastiske træ

Af (
2020
)

Anmeldelse

Det fantastiske træ

12 mar.21
AfKatrine Colmorn

En malerisk og oplysende billedbog om naturens gang og årstidernes skiften for mindre børn.

Historien handler om den Lille Ugle, der sætter spørgsmålstegn ved sin verdens tryghed, da træet, han bor i sammen med sin mor, begynder at tabe sine blade. Mor Ugles kloge svar overbeviser heldigvis Lille Ugle om, at træet og naturen er helt genial.

Lille Ugle oplever noget nyt og bekymrende, da bladene pludseligt falder ned fra det træ, der er hans hjem. Mor Ugles forsikring, om at alt er ok, og at han bare skal sove videre, dur ikke denne gang, for Lille Ugle har nået en alder, hvor han gerne vil forstå verden, og spørgelysten er stor. En mere uddybende forklaring er nødvendig, og heldigvis er Mor Ugle klar til både at lytte og svare. Som det tit er i virkeligheden, afføder det ene spørgsmål det andet, og Lille Ugle lærer noget om den natur, han bor i og er en del af.

Barnet, der lytter med her, lærer alt det, Lille Ugle lærer, og lærer samtidig, at det er godt at stille spørgsmål, så det skal man som oplæser selvfølgelig være klar på. Om man kan svare lige så tålmodigt og klogt som Mor Ugle på livsvigtige spørgsmål lige inden sengetid, det er så udfordringen.

Det er en hyggelig og meget smuk bog om naturens gang, der skiller sig ud med sine flotte maleriske illustrationer af skoven og dens dyr, og af tidens og årstidernes gang. Solstrålernes fald ned igennem træerne i skoven er tegnet på en måde, så varmen næsten kan mærkes, og det er en dejlig og på mere end en måde oplysende bog at lune sig ved inden sengetid. Kan anbefales til de 2- til 5-årige.

Bogdetaljer

Forlag
Arvids
Oversætter
Karen Kristensen
Graphic
Izzy Burton
ISBN
9788793905023
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser