Bog

Vilde vidunderlige dyr

Af (
2020
)

Anmeldelse

Vilde vidunderlige dyr

21 jan.21

Flot fagbog tager børnefamilier med ud i Danmarks vilde natur og giver indblik i dyrenes kamp for føde og overlevelse.

Kom med den prægtige kongeørn på harejagt, svøm rundt med et marsvin i Lillebælt eller oplev harernes imponerende boksekamp. Den populære tv-serie ’Vilde vidunderlige dyr’ på DRs Ramasjang, som præsenterede børnefamilier for Danmarks forunderlige natur og dyreliv, er nu udkommet i bogform.

Bogen består af 40 fortællinger, der er inddelt i fem overordnede kapitler: Skoven, hav og kyst, det åbne land, søer og vandløb samt byen. Hvert afsnit tager afsæt i historier om nogle af de dyr, der lever det pågældende sted, og der fortælles om deres egenskaber og kamp for føde og overlevelse. I slutningen af hvert kapitel følger en række aktivitetsforslag, der kan sende børnefamilier ud i naturen for f.eks. at bygge en vandkikkert, finde ædespor på kogler eller at lave en grenbunke til pindsvin.

Historierne formidles i en blanding af fakta og fiktion, for dyrene tillægges også menneskelige følelser, når rævemor er bekymret for, at hvalpene ikke får mælk nok eller rålammet bliver glad for at se sin mor. Dette greb hjælper indlevelsen på vej, og gør de kortfattede, dramatiserede historier velegnede til højtlæsning med børn helt ned til 4-5-års alderen.

Bogens billedside består af flotte og farverige naturfotos, der ofte viser de omtalte dyr i indbydende nærbilleder. Der er masser at tale om og blive klogere på, og bogen byder på timevis af underholdning i familiens skød.

Bogdetaljer

Secondary title
fantastiske fortællinger fra Danmarks natur
Forlag
Carlsen
Faustnummer
48959857
ISBN
9788711990247
Antal sider
171

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer